Inițiat la scurt timp după debutul pandemiei cu scopul de a oferi o radiografie reală a economiei actuale, CONFIDEX by Impetum Group a împlinit un an de când măsoară încrederea managerilor români în economie. În cele patru ediții ale CONFIDEX, peste
1.500 de manageri din companii care însumează peste 150.000 de angajați s-au alăturat Impetum Group în misiunea de a genera impact pozitiv în economie. Rezultatele CONFIDEX au fost dezbătute cu peste 40 de CEO și antreprenori, dar și cu personalități publice. Per total studiul CONFIDEX a ajuns la peste 4,5 milioane de oameni. Tot în acest an, CONFIDEX a devenit vocea mediului de business și a creat repere concrete pentru manageri și antreprenori în luarea unor decizii adaptate realității.
Impetum Group (din care fac parte CITR, liderul pieței de insolvență, și cele două soluții de investment ROCA și ROCA X) a realizat o analiză retrospectivă a modului în care au răspuns companiile și întreaga economie națională provocărilor economice declanșate de COVID-19, iar concluziile principale sunt:

Evoluție continuă a economiei românești

Andrei Cionca CEO Impetum Group

Datele CONFIDEX arată că, după șocul inițial al pandemiei, economia noastră a înregistrat o creștere permanentă, fără turbulențe. „Analiza principalilor indicatori economici ai companiilor ne arată o evoluție continuă. Toate aceste indicii arată că soluțiile sunt rezultatul sinergiilor create între politicile guvernamentale, mediul bancar și mai ales mindsetul oamenilor de afaceri. Șocul generat de pandemie a fost gestionat cu succes, iar toate aceste eforturi au dus la creșterea nivelului încrederii, atât de necesară ca să putem trece cu bine prin această criză”, a spus Andrei Cionca, CEO al Impetum Group.

Varianta integrală a articolului este disponibilă doar pe bază de abonament

DISTRIBUIȚI