Bitcoin atinge un nou maxim istoric în raport cu dolarul american, iar altcoins și meme-urile se redresează și ele

Date:

Simon Peters, analistul platformei de investiții eToro pentru piața criptoactivelor:

Săptămâna trecută, Bitcoin a atins un nou maxim istoric față de dolarul american în trei rânduri, în timp ce sentimentul optimist din jurul criptoativului numărul unu a continuat.

Primul maxim istoric, marțea trecută, a fost de scurtă durată, deoarece, odată ce bitcoin a atins 69.200 de dolari, ordinele de vânzare și lichidările masive de pe bursele de criptoactive au făcut ca prețul să scadă cu peste 10% în câteva ore, până la un minim de 59.500 de dolari.

ETF-urile de tip spot pentru bitcoin au venit însă în ajutor, înregistrând marțea trecută un volum de peste 10 miliarde de dolari, un nou record zilnic, deoarece investitorii instituționali au văzut o oportunitate de a cumpăra pe această scădere.

Această achiziție record a propulsat apoi prețul bitcoin cu 15% în 24 de ore și l-a readus la 67.000 de dolari. Ulterior, bitcoin și-a continuat tendința ascendentă în zilele următoare, atingând maxime de 70.180 de dolari și, respectiv, 72.910 dolari (actualul maxim istoric la momentul redactării acestui articol). 

Având în vedere că ETF-urile de tip spot continuă să achiziționeze bitcoin în cantități semnificative, lucru făcut și de alte companii, cum ar fi Microstrategy Inc., cererea de bitcoin depășește rapid noua ofertă.

Ne aflăm acum într-o fază de stabilire a prețurilor la bitcoin. Există vânzători care să să acopere cererea și la ce nivel de preț vor vinde aceștia? 

Nimeni nu știe cum va evolua prețul de acum înainte, dar cu siguranță este un moment interesant pentru un investitor sau pentru un deținător de bitcoin.


Actualizarea Dencun se lansează miercuri pe rețeaua principală Ethereum

Mult așteptata actualizare Dencun va fi lansată miercuri pe rețeaua principală Ethereum (mai exact, pe slotul blockchain 8626176).

Dencun introduce o serie de EIP-uri (Ethereum Improvement Proposals) și marchează începutul erei „The Surge” pe Ethereum, care vizează creșterea scalabilității, securității și eficienței rețelei. De asemenea, actualizarea este menită să reducă în mod semnificativ taxele de gaz pe rețelele de nivel 2 din cadrul ecosistemului Ethereum prin EIP 4844 Proto-Danksharding.

Ethereum va fi un criptoactiv de urmărit în următoarele luni. Dencun ar putea aduce o utilizare sporită a rețelelor Ethereum (și a rețelelor de nivel 2), ceea ce, la rândul său, ar putea fi pozitiv pentru ethereum și pentru prețurile criptoactivelor de nivel 2. 

Ethereum se tranzacționează în prezent la 3.994 de dolari, potrivit Yahoo Finance, cel mai mare preț din decembrie 2021, la 22% distanță de maximul istoric de 4.870 de dolari.


Datele privind inflația (IPC) din SUA sunt publicate marți

Pe plan macroeconomic, astăzi vor fi publicate cele mai recente cifre privind IPC (Indicele Prețurilor de Consum) din SUA, care reprezintă o măsură cheie a inflației. 

Deși Rezerva Federală a exclus o reducere a ratelor dobânzilor în cadrul ședinței FOMC din această lună, o valoare a IPC mai mică decât cea prognozată ar putea crește probabilitatea unei reduceri la următoarea ședință din luna mai. 

După cum am văzut din punct de vedere istoric, creșterea probabilităților de reducere a ratelor dobânzilor a fost în general pozitivă pentru prețurile criptoactivelor, precum și pentru acțiuni. 

O valoare a IPC mai mare decât cea prognozată ar putea însă bloca actuala creștere a pieței criptomonedelor sau, mai mult, ar putea provoca o mică retragere a prețurilor criptoactivelor.

FLOKI a fost unul dintre cele mai performante criptoactive săptămâna trecută

FLOKI a fost unul dintre cele mai performante criptoactive săptămâna trecută, cu o creștere de 85%, ca urmare a unei serii de anunțuri pozitive – faptul că acest criptoactiv este acum disponibil pentru tranzacționare pe una dintre cele mai mari burse de criptoactive din Singapore și ideea că Floki va „cuceri inima New York-ului” cu o campanie de marketing agresivă în Times Square începând cu 15 martie.

Alte memecoins, cum ar fi SHIB (Shiba-Inu) și PEPE au continuat să surclaseze criptoactivele mai mari, încheind săptămâna cu o creștere de 50% și, respectiv, 45%.


Deutsche Börse lansează o platformă de tranzacționare cripto reglementată pentru clienții instituționali

Deutsche Börse a lansat DBDX (Deutsche Börse Digital Exchange), o platformă reglementată de tranzacționare cripto de tip spot pentru clienții instituționali. 

După cum se subliniază în comunicatul de presă al Deutsche Börse, „DBDX oferă un ecosistem complet reglementat și sigur pentru tranzacționarea, lichidarea și custodia activelor cripto, care valorifică conectivitatea existentă cu participanții de pe piață”.

„Oferta umple un gol pe piață și poziționează Deutsche Börse în centrul pieței instituționale în creștere a activelor digitale, oferind în același timp clienților o suită completă de soluții financiare inovatoare și sigure pentru activele digitale de la un singur punct de acces și de-a lungul întregului lanț valoric”, continuă comunicatul de presă.

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...