Bitcoin încheie săptămâna în creștere ca urmare a infuziei puternice de capital în ETF-urile Bitcoin de tip spot din SUA

Date:

Bitcoin a încheiat săptămâna trecută cu 3% mai sus, în urma unor investiții masive în ETF-urile bitcoin de tip spot din SUA. Marți s-au înregistrat intrări de 887 de milioane de dolari în ETF-urile bitcoin de tip spot americane, aceasta fiind a doua săptămână cu cele mai mari intrări înregistrate de la lansarea lor. FBTC de la Fidelity a fost lider, cu 379 milioane de dolari, urmat de IBIT de la BlackRock, cu 274 milioane de dolari.

ETF-urile bitcoin de tip spot americane au avut o serie de 19 zile consecutive de intrări nete, cea mai lungă serie de la lansarea ETF-urilor, însă această serie s-a încheiat în ședința de tranzacționare de ieri, ETF-urile de tip spot raportând retrageri nete, ca urmare a cifrelor raportate vineri privind salariile neagricole, ce au diminuat așteptările privind reducerea ratei dobânzii.

În consecință, Bitcoin a scăzut apoi până la 67.500 de dolari. Atenția se va îndrepta acum către datele privind inflația publicate miercuri ( vezi mai jos).


SĂPTĂMÂNA ACEASTA

O săptămână importantă pentru datele macroeconomice, în special miercuri, când vor fi publicate cele mai recente cifre ale inflației IPC din SUA, precum și cea mai recentă decizie a Fed privind rata dobânzii, urmată de conferința de presă a președintelui Fed Powell, care va avea loc mai târziu în cursul zilei.

Piețele vor aștepta noi indicii din partea lui Powell cu privire la momentul în care Fed va începe să reducă ratele dobânzilor în acest an. În general, ratele mai mici ale dobânzilor și condițiile financiare mai relaxate sunt pozitive pentru prețurile activelor, atât pentru criptoactive, cât și pentru acțiuni.

În cazul în care datele privind inflația și/sau declarațiile de la conferința de presă sugerează că dobânzile vor fi menținute la un nivel mai ridicat pentru mai mult timp, acest lucru ar putea declanșa o scădere pe termen scurt a prețurilor criptoactivelor.

Potrivit instrumentului FedWatch al CME, piețele prognozează în prezent o reducere a ratei dobânzii în acest an.

ȘTIRI CARE NE-AU ATRAS ATENȚIA 

Franklin Templeton are în vedere să lanseze un fond altcoin


Managerul de active Franklin Templeton ia în considerare lansarea unui nou fond axat pe altcoins în afara bitcoin și ethereum, potrivit unor surse familiare cu acest subiect. 

Nu este clar în acest moment ce criptoactive vor fi incluse în acest nou fond, însă creșterea Solana a fost lăudată recent de către managerul de active.

Fondul va fi destinat investitorilor instituționali și, în mod interesant, va oferi și recompense pentru staking.

Franklin Templeton oferă deja un ETF Bitcoin de tip spot (EZBC), cu active valorând aproximativ 430 de milioane de dolari în administrare, și are o aplicație în așteptare la SEC pentru un ETF ethereum de tip spot.


Riot își mărește participația în rivalul minier Bitfarms


Riot a anunțat săptămâna trecută o nouă achiziție de 1.460.278 de acțiuni Bitfarms, ceea ce face ca participația sa totală să ajungă la 47.830.440, aproximativ 12%. Aceasta este în creștere de la 10% în săptămâna precedentă.

La fel ca în săptămânile anterioare, acțiunile Bitfarms au fost achiziționate de Riot prin achiziții pe piața bursieră Nasdaq și prin alte tranzacții pe piața liberă.

Riot a făcut o propunere în aprilie consiliului de administrație al Bitfarms de a achiziționa toate acțiunile în circulație ale Bitfarms. Cu toate acestea, propunerea a fost respinsă.

Povestea (și potențiala achiziție) este în curs de desfășurare.

Semler Scientific continuă să cumpere bitcoin ca parte a strategiei sale de business

Semler Scientific, o companie publică listată la Nasdaq care produce și comercializează produse și servicii inovatoare pentru combaterea bolilor cronice, a anunțat săptămâna trecută achiziționarea a 247 de bitcoin (17 milioane de dolari) ca parte a strategiei sale de business de a deține bitcoin ca principal activ de trezorerie.

Această ultimă achiziție are loc după o achiziție inițială de 581 de bitcoin efectuată pe 28 mai și ridică totalul de Bitcoin deținut de Semler Scientific la 828, aproximativ 58,5 milioane de dolari la prețurile actuale ale pieței.

Semler Scientific a depus, de asemenea, un formular S-3 la SEC, în care detaliază intenția de a strânge 150 de milioane de dolari prin vânzarea de titluri de valoare, sumă pe care intenționează să o folosească pentru a cumpăra mai mulți bitcoin.

Companiile listate public la nivel global (inclusiv companiile de minerit listate la bursă, cum ar fi Riot și Marathon Digital Holdings) dețin în total 308.689 de bitcoin, aproximativ 1,56% din oferta aflată în circulație în prezent. Microstrategy conduce detașat în topul companiilor publice care dețin 214.400 de bitcoin.

Pe măsură ce intrăm într-o potențială „vară cripto”, o perioadă de potențiale creșteri ale prețurilor, am putea vedea tot mai multe companii listate public care se orientează către deținerea de bitcoin ca activ de rezervă. Așteptările privind relaxarea condițiilor financiare la nivel global în viitorul apropiat și devalorizarea monedelor tradiționale ar putea fi motivația.

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Abonamentele Netflix bazate pe reclame sunt profitabile

Netflix este incontestabil numărul unu în sectorul divertismentului. Cele...

Consiliul Național al IMM susține orientările politice ale Ursulei von der Leyen

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din...