Bitcoin își revine după conferința de presă a Fed

Date:

Săptămâna trecută, prețul bitcoin a fost afectat de unele dintre cele mai mari mișcări zilnice de până acum din această piață bull.

La începutul săptămânii, prețul bitcoin a scăzut cu 9%, de la 67.600 dolari la 61.800 dolari, din cauza lichidărilor efectuate de investitorii care folosesc efect de levier, precum și a unei retrageri zilnice record din ETF-ul GBTC bitcoin de tip spot al Grayscale (643 de milioane de dolari). 

Miercuri, apoi, prețul bitcoin a anulat complet pierderile din zilele precedente și a urcat din nou la nivelul de 68.000 de dolari, în urma conferinței de presă a președintelui Fed, Powell, care a menținut estimările Fed cu privire la trei reduceri ale ratei dobânzii în acest an. Acest lucru a fost primit pozitiv de piețe, atât cele tradiționale, cât și cele cripto.

În prezent, Bitcoin se tranzacționează la 71.000 de dolari, la doar 4% distanță de maximul său istoric de 73.800 de dolari, ceea ce, având în vedere retragerile negative din ETF-urile de tip spot din ultimele zile, este un lucru bun.

Atenția se îndreaptă acum către înjumătățirea recompensei pe blocuri de Bitcoin, care este acum așteptată să aibă loc pe 20 aprilie.

EVOLUȚIILE DE SĂPTĂMÂNA TRECUTĂ

FTM (Fantom) a crescut cu 30% săptămâna trecută pe fondul veștilor despre iminenta actualizare a Sonic

FTM, cripto-ul nativ al rețelei Fantom, a fost unul dintre cele mai performante săptămâna trecută, cu o creștere de 30%. FTM se tranzacționează în prezent la 1,1285 dolari, cel mai mare preț din aprilie 2022.

După cum a raportat Coindesk, viitoarea actualizare Sonic a rețelei ar putea fi catalizatorul acestei creșteri. Rețeaua principală Sonic va înlocui actuala rețea principală Opera cândva în primăvara acestui an și se așteaptă să crească fluxul de tranzacții în rețea, precum și să introducă o nouă mașină virtuală (FVM Fantom Virtual Machine) pentru a executa mai eficient contractele inteligente.

ONDO atinge un nou maxim istoric în urma știrii privind tokenizarea Blackrock

ONDO a câștigat 80% săptămâna trecută și se află în prezent la un maxim istoric de 0,9950 dolari.


Demarat în 2021, Ondo Finance este un protocol DeFi care își propune să democratizeze accesul la produse financiare de nivel instituțional prin tokenizarea activelor din lumea reală.

Deși nu este o legătură directă, mișcarea prețului tokenului ONDO vine ca urmare a anunțului că Blackrock va lansa un fond tokenizat pe blockchain-ul Ethereum.

Având în vedere că Blackrock a făcut un pas înainte ân direcția tokenizării, în viitorul apropiat ar putea exista o creștere a investițiilor instituționale în tokenizarea activelor din lumea reală, la care ONDO ar putea fi un beneficiar important. Mai multe despre anunțul Blackrock mai jos.

NOUTĂȚI CARE NE-AU ATRAS ATENȚIA

Blackrock se asociază cu Securitize pentru a lansa un fond de private equity tokenizat

Blackrock, cel mai mare manager de active din lume, împreună cu Securitize, face pași importanți în spațiul cripto prin lansarea unui nou fond tokenizat pe blockchain-ul Ethereum, respectiv BlackRock USD Institutional Digital Liquidity Fund (BUIDL).

Detaliile fondului au fost anunțate într-un comunicat de presă de către Securitize. BUIDL va investi 100% din activele sale totale în numerar, bonuri de trezorerie americane și acorduri de răscumpărare, permițând investitorilor să obțină randament în timp ce dețin token-ul pe blockchain. Investitorii vor putea să își transfere token-urile oricând, 24/7/365, către alți investitori preaprobați. Participanții la fond vor avea, de asemenea, opțiuni flexibile de custodie, ceea ce le va permite să aleagă modul în care să își păstreze token-urile. 

În urma lansării ETF-ului său IBIT bitcoin spot, directorul general al Blackrock, Larry Fink, a pledat în favoarea tokenizării activelor din lumea reală, iar anunțul acestui nou fond reprezintă un pas înainte spre această realizare.

Coinbase (Institutional) a anunțat, de asemenea, miercuri, pe platforma de socializare „X”, că a fost selectată pentru a furniza infrastructura-cheie pentru noul fond. Anchorage Digital Bank, BitGo și Fireblocks au fost, de asemenea, menționate în comunicatul de presă al Securitize ca participanți la „ecosistemul inițial”.


CryptoPunks NFT se vinde pentru $16.42 milioane (4,850 ETH)

Punk #7804, unul dintre cei doar nouă Alien Punks din colecția CryptoPunks NFT, a fost vândut miercuri pentru 4 850 ETH (16,42 milioane de dolari), devenind astfel a doua cea mai mare vânzare CryptoPunks din istorie.

Suma record pentru un CryptoPunk a fost de 8.000 ETH (23,7 milioane de dolari) pentru un alt Alien Punk #5822, în 2022.

Achiziția punkului #7804 se clasează acum ca fiind a cincea cea mai scumpă vânzare NFT din toate timpurile. Recordul pentru o vânzare NFT este încă deținut de Beeple’s Everydays: The First 5000 Days, când a fost vândut pentru 69,3 milioane de dolari în martie 2021.

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Bursele JTI pentru Jurnalisti: lansarea editiei 2024-2025

Urmandu-si traditia, Bursele JTI pentru Jurnalisti lanseaza de Ziua...

FoodIntelForum AQUA Carpatica progresează, profitul avansează, veselia debordează

Cea de-a treia zi a FoodIntelForum AQUA Carpatica 2024 începe și...

FoodIntelForum Aqua Carpatica, ediția a VII-A : Business pe măsură

FoodIntelForum AQUA Carpatica, ediția a VII-a, debutează la fel...

Business serios, intensitate maximă la FoodIntelForum AQUA Carpatica

Începem ziua a doua a conferinței FoodIntelForum AQUA Carpatica,...