Bitcoin revine la 60.000 de dolari

Date:

Prețul Bitcoin a înregistrat o scădere de 5% săptămâna trecută și a continuat să scadă și în această săptămână, ajungând ieri sub nivelul de 60.000 de dolari, înainte de a înregistra o mică revenire. Bitcoin se tranzacționează în prezent la 60.700 dolari.

De la maximul istoric din martie, pe fondul aprobărilor ETF de tip spot din SUA, bitcoin s-a menținut într-un interval de tranzacționare între 60.000 și 72.000 de dolari.

Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că fluctuația sau evoluția oscilantă a prețurilor bitcoin reprezintă un comportament tipic după un eveniment de înjumătățire, pe măsură ce piața și minerii se adaptează la recompensa mai mică pentru blocuri.

Există un oarecare optimism pentru lunile următoare. După ani de creștere a ratelor dobânzilor, băncile centrale din întreaga lume încep să reducă și să relaxeze condițiile financiare, ceea ce, de obicei, a fost de bun augur pentru prețurile criptoactivelor.

SĂPTĂMÂNA ACEASTA

Săptămâna aceasta atenția se îndreaptă din nou spre datele privind inflația, deoarece vineri urmează să fie publicate cele mai recente cifre ale indicelui de cheltuieli de consum personal (PCE) din SUA.

Având în vedere că atât datele privind IPC (Indicele Prețurilor de Consum), cât și cele privind indicele prețurilor de producție au fost mai mici decât previziunile de la începutul acestei luni, un rezultat PCE mai mic decât previziunile ar putea crește probabilitatea ca prima reducere a ratei dobânzii de către Fed să aibă loc mult mai devreme în acest an.

ȘTIRI CARE NE-AU ATRAS ATENȚIA 


Microstrategy continuă strategia de dollar-cost averaging privind bitcoin

Microstrategy a anunțat joia trecută că a achiziționat alte 11.931 de bitcoin pentru aproximativ 786 de milioane de dolari, folosind încasări din notele convertibile și numerar în exces. Prețul mediu de cumpărare a fost de aproximativ 65.883 de dolari pe bitcoin.

Începând cu 20 iunie, Microstrategy deține 226.331 bitcoin achiziționate pentru aproximativ 8,33 miliarde de dolari, la un preț mediu de 36.798 de dolari pe bitcoin. 

Microstrategy deține acum peste 1,1% din oferta actuală de bitcoin în circulație, cea mai mare deținere de bitcoin pentru o companie listată public.

Compania a intrat pe piața bitcoin în august 2020, făcând o investiție inițială de 250 de milioane de dolari pentru 21.454 bitcoin. De atunci, compania a adăugat în mod constant în deținerile sale creându-și o rezervă de trezorerie in bitcoin, mișcare ce a inspirat de atunci alte companii listate la burse să facă același lucru.


3iQ caută primul ETF solana din America de Nord

Administratorul canadian de fonduri de investiții 3iQ a depus un prospect preliminar pentru un ETF Solana sub indicativul QSOL, cu scopul de a avea primul produs Solana tranzacționat la bursă care va fi listat în America de Nord. 

Dacă va fi aprobat, QSOL va fi listat la Bursa din Toronto, oferind investitorilor expunere la prețurile SOL și, în mod interesant, va încorpora și randamentul din staking pentru a obține venituri suplimentare.

3iQ va fi manager de investiții și manager de portofoliu al QSOL. Agentul pentru ofertă este Canaccord Genuity, iar Tetra Trust și Coinbase Custody Trust Company sunt custozi. Infrastructura instituțională de staking a Coinbase Costody va fi, de asemenea, utilizată pentru a sprijini staking-ul SOL.

Considerată principalul concurent al Ethereum, rețeaua Solana a înregistrat o creștere impresionantă în ultimul an și, prin urmare, SOL a fost unul dintre cele mai bune criptoactive în ceea ce privește performanța prețurilor, cu o creștere de 700% față de anul trecut pe vremea aceasta.

În cazul în care vom vedea un ETF ethereum de tip spot aprobat de SEC în SUA în această vară, solana este văzut ca unul dintre principalii concurenți pentru a fi următorul pentru un ETF de tip spot listat în SUA.


Standard Chartered înființează un birou de tranzacționare pentru bitcoin și ethereum

După cum relatează Bloomberg, Standard Chartered Plc înființează un birou de tranzacționare pentru bitcoin și ethereum, poziționându-se ca una dintre primele bănci importante care oferă servicii directe de tip spot.

Biroul va face parte din unitatea de tranzacționare FX a băncii și va opera de la Londra.

Această veste evidențiază în continuare cererea din partea instituțiilor de a tranzacționa criptoactive.

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Rata şomajului în județul Ilfov în iunie 2024

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Ilfov...

Fonduri prin platforma Seedblink, pentru elevi din școli și licee

Platforma educațională digitală Spark Generation, din Cluj-Napoca, anunță că...

Împrumut Garanti BBVA Leasing de la BERD, în sprijinul IMM-urilor

Garanti BBVA Leasing, parte a Grupului Garanti BBVA...