Bitcoin urcă la peste 30.000 de dolari

Date:

Piața cripto este în fierbere în această dimineață, în condițiile în care două evenimente importante par să aibă loc în decurs de două zile. Mai multe detalii despre ambele mai jos.

Bitcoin a atins peste 30.000 de dolari pentru prima dată din iunie anul trecut, în timp ce actualizarea Ethereum Shapella va avea loc curând.

Ether se mișcă și el puternic, dar nu a reușit încă să revină la pragul de 2.000 de dolari. Dacă și când va face acest lucru, va depăși acest nivel pentru prima dată din luna mai a anului trecut. Cu toate acestea, multe depind acum de reacția pieței la actualizarea Shapella.


Bitcoin depășește pragul de 30.000 de dolari


Bitcoin, cel mai mare criptoactiv din lume, a depășit valoarea de 30.000 de dolari pentru prima dată din iunie 2022. BTC a crescut cu aproximativ 6% de la începutul lunii aprilie și are o creștere de aproximativ 46% în 30 de zile.

A fost pe o traiectorie ascendentă de când a atins un minim de puțin peste 15.400 de dolari în noiembrie anul trecut. Investitorii au redevenit încrezători în ceea ce privește criptoactivele – deși progresele inițiale au fost extrem de timide – deoarece piețele caută să marcheze sfârșitul creșterii ratelor dobânzilor în SUA și la nivel global.

Avansul a fost constant pentru bitcoin, pe măsură ce investitorii au asimilat schimbările macroeconomice. Următoarea mișcare pe care piețele o vor urmări este inflația din SUA, care va fi publicată mâine. Dacă inflația continuă să se reducă, am putea asista la o consolidare peste pragul de 30.000 de dolari. În prezent, prețul încă fluctuează în jurul acestei valori.

Totuși, criptoactivul mai are un drum lung de parcurs în ceea ce privește atingerea maximului său istoric (ATH) de peste 64.000 de dolari, stabilit în noiembrie 2021.

Actualizarea Ethereum Shapella este iminentă

Actualizarea Ethereum Shapella (Shanghai/Capella) urmează să aibă loc în cursul nopții de mâine. Acest update a fost cel mai așteptat de către comunitatea cripto de când actualizarea „The Merge” a început procesul de îndepărtare definitivă a Ethereum de mineritul de cripto.

Actualizarea Shapella finalizează acest proces și va debloca token-urile de ether pentru investitorii care au avut încredere în direcția evoluției proiectului, obținând un randament pe parcurs. Există speculații considerabile cu privire la ceea ce se va întâmpla cu piața ca urmare a acestui lucru.

Este foarte probabil ca marii deținători de token-uri „staked” să își vândă pozițiile pentru a-și recupera fondurile și pentru a profita de progres. În timp ce unii ar putea să iasă pe pierdere în ceea ce privește prețul, ei vor fi deblocat pe parcurs recompense semnificative prin staking-ul ETH-ului lor pentru a îndulci oarecum pastila.
Vânzarile ar putea cauza o anumită volatilitate a prețurilor pe termen scurt, dar optimismul este mai mare pe piață decât am văzut în timpul “The Merge”, datorită factorilor macroeconomici preponderenți. Sperăm că volatilitatea va fi de scurtă durată.

Pe termen lung, trebuie să analizăm acum din nou perspectivele investițiilor în Ether – care vor include în scurt timp staking, randament și libertatea de retragere atunci când este necesar. Este un moment important pentru sector și un alt reper în discuția despre  protocoalele proof-of-stake și proof-of-work.

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY: programele de transformare au șanse de reușită de 12 ori mai mari prin concentrarea pe factorul uman 

96% dintre programele de transformare ajung în puncte de...

România, cea mai accesibilă țară est-europeană pentru imobiliare

România are cele mai accesibile prețuri la locuințe din...

ANALIZĂ XTB: Pandemia s-a încheiat, dar munca de acasă a rămas. Cum s-a transformat piața și care sunt companiile care profită?

Adevăratul impuls pentru piața software-ului pentru videoconferințe s-a dovedit...