Bitcoin urcă vertiginos la 57.000 de dolari, în timp ce alte criptoactive importante îi calcă pe urme 

Date:

Bitcoin a atins pentru scurt timp 57.000 de dolari, cel mai mare preț înregistrat din decembrie 2021, ieșind din zona de consolidare a prețului din cursul săptămânii trecute.

Creșterea prețului vine după o săptămână de consolidare a cursului, care s-ar putea să se datoreze unei încetiniri a cantității de bitcoin cumpărate de furnizorii de ETF-uri de tip spot față de săptămânile anterioare. Conform datelor preluate din deținerile de bitcoin publicate de fiecare furnizor de ETF-uri, săptămâna trecută au fost cumpărați aproximativ 11200 BTC net de către ETF-urile spot, față de 18800 BTC, 26200 BTC și 44400 BTC în cele trei săptămâni anterioare.

Nu este clar ce anume a determinat prețul să ajungă la 57.000 de dolari, dar ieri au existat câteva anunțuri pozitive pe twitter-ul cripto

În primul rând, Microstrategy Inc, compania de software listată la bursă care a făcut din cumpărarea de bitcoin o parte din strategia sa corporativă, a anunțat ieri, prin intermediul fondatorului său Michael Saylor, că a cumpărat încă 3.000 de bitcoin (155 de milioane de dolari), ceea ce a dus totalul deținerilor sale de bitcoin la 193.000 de bitcoin (aproximativ 6,09 miliarde de dolari).

În al doilea rând, am asistat la o zi record în ceea ce privește volumul de tranzacționare pentru ETF-urile Bitcoin de tip spot (2,4 miliarde de dolari), cu fondul iBIT al Blackrock reprezentând 1,3 miliarde de dolari din acesta. De asemenea, ETF-urile de tip spot au acumulat ieri aproximativ 9000 de bitcoin, de 10 ori mai mult decât oferta nouă zilnică de bitcoin care intră în circulație în urma recompenselor de bloc.

Ethereum a crescut, de asemenea, pe parcursul săptămânii, depășind nivelul de preț de 3000 de dolari, cel mai ridicat  din aprilie 2022, probabil în așteptarea viitoarei actualizări „Dencun” a rețelei principale Ethereum și în concordanță cu tendința generală de creștere actuală a pieței cripto. Potrivit Yahoo Finance, Ethereum se tranzacționează în prezent la 3.225 de dolari.

EVOLUȚIILE DIN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ 

Săptămâna aceasta, atenția se îndreaptă din nou către datele privind inflația, deoarece joi, 29 februarie, va fi publicată cea mai recentă versiune a datelor PCE (cheltuieli de consum personal) din SUA.

Accentul se va pune mai mult pe rezultatul PCE de bază, care exclude componentele mai volatile ale alimentelor și energiei, ceea ce face mai ușor de observat tendința de bază a inflației.

Deși Rezerva Federală a exclus în mare măsură o reducere a ratelor dobânzilor la următoarea ședință din luna martie, un rezultat PCE mai mic decât cel prognozat ar putea crește probabilitatea unei scăderi la următoarea ședință din luna mai. 

După cum am văzut din punct de vedere istoric, anticiparea crescută a reducerilor ratelor dobânzilor a fost în general pozitivă pentru prețurile criptoactivelor, precum și pentru acțiuni.

EVOLUȚIILE DE SĂPTĂMÂNA TRECUTĂ

Filecoin va oferi o soluție de stocare descentralizată pentru blockchain-ul Solana

Filecoin (FIL) a fost unul dintre cele mai performante criptoactive săptămâna trecută, câștigând 30%.

Filecoin este un criptoactiv care alimentează rețeaua Filecoin, un sistem descentralizat de stocare de fișiere peer-to-peer.

Creșterea continuă a prețului FIL urmează unui anunț făcut săptămâna trecută, conform căruia rețeaua va începe să stocheze istoricul blocurilor Solana, făcând aceste date „mai accesibile și mai ușor de utilizat de către furnizorii de infrastructură, cercetători, indexatori și oricine are nevoie de acces al istoricului”. 


„Prin valorificarea capacităților de stocare descentralizate ale Filecoin, @solana poate obține redundanță de date, scalabilitate și securitate sporită, rămânând în același timp fidelă ethosului său descentralizat”, a mai adăugat tweet-ul.

În prezent, FIL se tranzacționează la 8,1526 dolari, potrivit Yahoo Finance.

NOUTĂȚI CARE NE-AU ATRAS ATENȚIA 

După cum a relatat Bloomberg, Guvernul britanic speră să obțină aprobarea de către legislativ a unor noi norme care să reglementeze serviciile de stablecoins și de staking pentru criptoactive în următoarele șase luni.

În cadrul unui eveniment desfășurat la Londra la 19 februarie, Bim Afolami (secretar economic al Trezoreriei) a declarat că guvernul „face presiuni foarte mari” pentru ca noua legislație să fie adoptată înainte de următoarele alegeri generale.

„Suntem foarte clari că vrem să facem aceste lucruri cât mai repede posibil. Și cred că, în următoarele șase luni, este posibil”, a declarat Afolami.

În 2022, actualul prim-ministru,  Rishi Sunak (pe atunci cancelar al Trezoreriei) a promis pentru prima dată că va face din Regatul Unit un centru global pentru tehnologia criptoactivelor și că va deschide calea pentru ca stablecoins să fie utilizate în Regatul Unit ca formă de plată recunoscută, însă de atunci s-au înregistrat puține progrese.

Dacă noua legislație va fi adoptată la timp, aceasta ar putea atrage mai multe companii și investiții în domeniul activelor digitale din Marea Britanie în lunile și anii următori.

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...