Callie Cox, analist de investiții al eToro în SUA: Piețele se luptă cu Fed, iar Powell tocmai a ripostat

Date:

_________________

Callie Cox,
analist de investiții al eToro în SUA

Cuvintele lui Powell de astăzi au fost o verificare a realității pentru acest ultimă creștere. El însuși a spus la începutul comentariilor de astăzi că mesajul este clar și direct: Fed nu se va opri până când inflația nu va fi sub control.

Am mai auzit acest comentariu într-o formă sau alta, dar este semnificativ faptul că tonul lui Powell a devenit din nou agresiv, în ciuda semnelor că inflația încetinește. Este posibil ca inflația să încetinească, dar este încă mult prea mare pentru a fi pe placul Fed, iar Powell este dispus să riște o creștere mai mare și sănătatea pieței muncii pentru a o reduce.

Limbajul lui Powell a semnalat, de asemenea, că Fed ar putea lăsa dobânzile la un nivel ridicat pentru o perioadă de timp, o pastilă greu de înghițit pentru investitorii care au în vedere creșterea economică. Dobânzile mai mari și o luptă continuă cu inflația ar putea fi un mediu excepțional de greu de depășit pentru companii, în special pentru cele mai mici sau mai speculative din domeniul tehnologiei.

Inflația nu va fi ușor de controlat, iar noi trebuie să ne obișnuim. Costurile continuă să crească într-un ritm rapid, iar Fed consideră că obiceiurile de consum și creșterea economică nu au fost lovite suficient de puternic pentru a inversa tendința. S-ar putea să simțim și mai mult din această creștere încetinită și inflația ridicată.

Cea mai bună abordare ca investitor în acest mediu este să determinați echilibrul corect între creștere și siguranță în propriul portofoliu. Poate fi costisitor să ratezi primele zile ale unei noi piețe de creștere, dar poate fi, de asemenea, costisitor să te extinzi prea mult pentru a lupta împotriva Fed. Deși este posibil să nu mai testăm din nou minimele acestei scăderi a piețelor financiare, este posibil, de asemenea, să nu atingem noi maxime prea curând.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic 

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe...

HIDROELECTRICA: Barajului Izvorul Muntelui – în perfectă siguranță după seism

În data de 28 martie 2024, în regiunea Moldova,...

Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului

de Denisa Simion (foto), Manager, Consultanță Financiară, Servicii Corporate...

OMNIASIG a plătit daune în baza polițelor de sănătate aproximativ  47 milioane de lei în 2023

OMNIASIG Vienna Insurance Group a plătit pentru cele aproximativ...