Este The Merge un eșec?

Date:

 

Criptoactivele principale, cum ar fi bitcoin și ether, au atins noi minime săptămâna trecută, în timp ce scăderile de preț ale unor active importante, de la aur la acțiuni, au împins în jos și piața cripto.

Bitcoin s-a confruntat cu o perioadă dificilă, în ciuda faptului că marțea trecută criptoactivele au atins peste 22.000 de dolari pentru prima dată din august încoace. Cel mai important criptoactiv din lume și-a văzut prețul scăzând brusc mai târziu în cursul săptămânii trecute, atingând ieri un minim de 18.105 dolari pe platforma eToro, după ce o serie de indicatori economici negativi au făcut ca piețele să se prăbușească. În prezent, acesta se situează în jurul valorii de 19.100 dolari.

Între timp, Ether a înregistrat scăderi similare de preț, la care s-a adăugat presiunea suplimentară a așteptărilor asupra rețelei în urma actualizării The Merge. Marțea trecută, tokenul se tranzacționa la peste 1.700 de dolari, înainte de a coborî la un minim de puțin sub 1.300 de dolari ieri. În prezent, se tranzacționează în jurul valorii de 1.350 de dolari. 

Se pare că The Merge ar fi avut un anumit impact, pe termen scurt, asupra prețului, cu o scădere semnificativă imediat după eveniment. Dar, dacă se face zoom out chiar și la performanța pe doar șapte zile, observatorii vor vedea că tokenul se mișcă în mod clar în linie cu alte active de risc în fața unor noi indicatori economici negativi. 


The Merge nu va fi judecată pe baza performanțelor pe termen scurt

Scăderea valorii ETH din ultimele câteva zile va fi prezentată ca o dovadă a eșecului și a exagerării în ce privește actualizarea rețelei – The Merge – dar, ca orice investiție, nu va fi judecată pe baza unor performanțe pe termen scurt.

The Merge a fost o schimbare îndelungată inerentă în ceea ce privește modul în care este guvernată rețeaua Ethereum și modul în care aceasta își utilizează resursele. Promisiunea unei schimbări miraculoase peste noapte este o anatemă pentru o dezvoltare durabilă pe termen lung și ar trebui tratată cu prudență de către orice investitor care o observă. 

Prețul ETH a coborât sub un nivel de rezistență recent de 1.400 de dolari, dar există o luptă mult mai amplă pe piață care distrage atenția investitorilor de la îmbunătățirile semnificative aduse rețelei. Volatilitatea prețurilor se manifestă în toate domeniile cripto datorită unor factori macroeconomici majori care nu pot fi controlați – în același mod în care acțiunile se confruntă cu scăderi semnificative de preț. 

Pentru investitorii care își analizează poziția în acest moment, cei care au o convingere fermă în cazurile de utilizare pe termen lung ale criptoactivelor precum bitcoin sau ether ar trebui să se asigure că sunt pregătiți pentru o volatilitate mai mare în viitor, deoarece povestea economică nu pare să fi trecut încă de partea cealaltă. Dar teza pe termen lung a investiției lor ar trebui să fie un indicator mai important decât simpla mișcare a pieței. 


Dificultatea mineritului Bitcoin atinge un maxim istoric

Dificultatea minieritului și hashrate-ul Bitcoin au stabilit noi maxime istorice. ATH-urile vin în pofida unei slăbiciuni semnificative pentru prețul criptoactivului. Hashrate-ul Bitcoin este, în esență, puterea totală de calcul a rețelei, numărul de hash-uri generate și finalizate pe secundă. 

În general, hashrate-ul crește din cauza unei concurențe mai mari între mineri. În acest caz, HTA ar putea fi un semnal că minerii se mută de la Ethereum la alte criptoactive de tip proof-of-work, cum ar fi Bitcoin, o tendință care este în curs de desfășurare de câteva săptămâni.

Minerii numeroși și un nivel ridicat de concurență în rețea forțează creșterea hashrate-ului, ceea ce este, în general, un lucru bun. Deși nu este corelat cu prețul, cu cât sunt mai mulți mineri în rețea, cu atât aceasta este mai sigură. Este, de asemenea, un semnal care este obișnuit în perioadele de scădere. Utilizarea și dezvoltarea rețelei continuă în fundal, în ciuda scăderilor de preț, acest lucru putând fi interpretat ca un semnal pozitiv pe termen lung.

Tranzacțiile zilnice Solana cresc vertiginos

Un memento oportun pentru entuziaștii cripto – Solana, un concurent cheie al rețelei Ethereum, a înregistrat o creștere majoră a volumului de tranzacții în ultimele luni, conform datelor de la Nansen. Rețeaua Solana a înregistrat o creștere exponențială a tranzacțiilor zilnice începând cu luna aprilie, cu peste 40 de milioane pe zi, față de aproximativ 20 de milioane la începutul celui de-al doilea trimestru.

Deși, conform datelor Nansen, volumele de tranzacții Solana sunt mult mai volatile decât Ethereum, ceea ce este clar este că, în ceea ce privește utilizarea ca rețea, aceasta este acum un concurent real. Dapps importante, precum Mango Markets, StepN și Magic Eden, au contribuit la o creștere majoră a fluxului. Tranzacțiile cu Ethereum au scăzut, de asemenea, într-o oarecare măsură, ceea ce ar putea fi un indiciu al schimbărilor de comportament înainte de The Merge, dar acest lucru nu va fi clar până la raportările viitoare. 

Solana are acum un ecosistem foarte sănătos de companii și proiecte care utilizează platforma pentru activitățile lor cripto. Faptul că un ecosistem atât de variat înflorește, chiar și într-un moment în care evaluările sunt scăzute, este un semn pozitiv pentru întreaga piață. 

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Energy Policy Group și WWF-România anunță lansarea oficială a proiectului RENewLand

Energy Policy Group (EPG) și WWF-România (Fondul Mondial pentru...

Locuri de muncă vacante

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ilfov anunță...