ETF-urile Ethereum de tip spot fac un pas important spre listare în SUA

Date:


Ethereum a fost unul dintre cele mai performante criptoactive săptămâna trecută și a ocupat majoritatea titlurilor de pe prima pagină a ziarelor după aprobarea de către SEC a aplicațiilor 19b-4s, care permit burselor din SUA (respectiv Cboe, Nasdaq și NYSE New York Stock Exchange) să listeze ETF-uri ethereum de tip spot.

Deși ETF-urile ethereum de tip spot nu sunt încă active, deoarece declarațiile de înregistrare S-1 ale emitenților ETF-urilor trebuie încă aprobate de SEC, aprobarea 19b-4 de săptămâna trecută reprezintă un pas semnificativ înainte, în condițiile în care, în urmă cu doar câteva săptămâni, șansele ca un ETF ethereum de tip spot să fie aprobat erau minime.

Ethereum a înregistrat o revenire puternică în perioada premergătoare aprobărilor 19b-4 și a încheiat săptămâna cu o creștere de 24%.

Săptămânile următoare va fi interesant de văzut cum va reacționa prețul ethereum la evoluțiile legate de aprobarea cererilor S-1 și, de asemenea, pentru că vom intra într-un climat macroeconomic cu condiții financiare potențial mai relaxate, adică reduceri ale ratelor dobânzii și o încetinire a restricțiilor cantitative, condiții în care activele de risc, cum ar fi criptoactivele, tind să aibă performanțe bune.

Piețele anticipează, de asemenea, care ar putea fi următoarele active cripto care ar putea face obiectul unui ETF de tip pot, Solana și XRP fiind prezentate ca fiind cele mai probabile.

Săptămâna aceasta

Consensus 2024, conferința anuală organizată de CoinDesk, începe miercurea aceasta în Austin, Texas, fiind una dintre cele mai longevive și mai importante reuniuni din spațiul cripto.

Printre vorbitorii invitați la conferința din acest an se numără Brad Garlinghouse (CEO al Ripple), Mike Novogratz (fondator și CEO al Galaxy) și Cathie Wood (CEO al Ark Invest).

ȘTIRI CARE NE-AU ATRAS ATENȚIA 

ETP-urile WisdomTree bitcoin și ethereum vor începe să fie tranzacționate la Bursa de Valori din Londra

WisdomTree a anunțat săptămâna trecută că a primit aprobarea din partea Autorității de Conduită Financiară din Marea Britanie pentru a-și lista ETP-urile (Exchange Traded Products) cripto, respectiv BTCW physical bitcoin și ETHW physical ethereum la Bursa de Valori din Londra. Se așteaptă ca tranzacționarea să înceapă pe 28 mai. ETP-urile vor fi disponibile doar pentru investitorii profesioniști.

Alexis Marinof, director pentru Europa la WisdomTree, a declarat în comunicatul de presă: „Aprobarea de către FCA a prospectului pentru ETP-urile noastre de criptoactive este un pas înainte semnificativ pentru industrie și pentru investitorii profesioniști din Marea Britanie care caută expunere la această clasă de active. În timp ce investitorii profesioniști cu sediul în Marea Britanie au putut să facă plasamente în ETP-uri cripto prin intermediul burselor din străinătate, aceștia vor avea în curând un punct de acces mai convenabil.”

WisdomTree oferă ETP-uri cripto cu suport fizic investitorilor europeni din 2019 și, de asemenea, un ETF Bitcoin de tip spot pentru investitorii din SUA, aprobat în luna ianuarie a acestui an.

21Shares a lansat, de asemenea, patru ETP-uri cripto pe Bursa de Valori din Londra pentru investitorii profesioniști pe 28 mai.


Marathon semnează un acord pentru monetizarea energiei neutilizate în Kenya

Marathon Digital Holdings, una dintre cele mai mari companii miniere de bitcoin din lume, a semnat vinerea trecută un acord cu Ministerul Energiei și Petrolului din Republica Kenya pentru a valorifica energia neutilizată din întreaga țară prin mineritul de bitcoin.

Într-un comunicat de presă care detaliază acordul, președintele și directorul general al Marathon, Fred Thiel, a declarat: „Acest acord cu Ministerul Energiei și Petrolului este un moment crucial pentru afacerea noastră, deoarece ne oferă un cadru clar pentru a urmări oportunități în întreaga Republică Kenya. El demonstrează abordarea inovatoare pe care Kenya o adoptă pentru a-și optimiza utilizarea energiei și pentru a-și îmbunătăți infrastructura tehnologică.”

Parteneriatul face parte din strategia internațională mai amplă a Marathon de a fi principalul partener al guvernelor pentru optimizarea energiei. 

Marathon are deja operațiuni în Emiratele Arabe Unite și în Paraguay.

Kabosu, câinele Shiba-Inu și imaginea emblematică a Dogecoin, a murit

Kabosu, câinele Shiba Inu al cărui meme a devenit viral la începutul anilor 2010 și a dus la crearea Dogecoin, a decedat din păcate vinerea trecută.


Contul Dogecoin de pe platforma „X” a anuntat vestea pe Twitter: „Astăzi, Kabosu, prietenul și inspirația comunității noastre, a trecut în neființă liniștit în brațele stăpânului său. Impactul pe care acest câine l-a avut în întreaga lume este incomensurabil”.

Considerată moneda originală a meme-urilor, Dogecoin, care a pornit ca o „glumă”, a ajuns să devină unul dintre cele mai mari criptoactive după capitalizarea de piață, inspirând alte memecoins, cum ar fi Shiba-Inu, și fiind susținută de celebrități precum Elon Musk.

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Lansarea unei noi game de PC-uri Maguay

Compania Maguay, caracterizată drept „cea mai veche companie...

Ziua Silvicultorului, marcată de Romsilva și Asociația Administratorilor de Păduri

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și Asociația...

CCIR și Romanian Board of Trade Toronto susțin parteneriatul economic România-Canada

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR),...

MET România, 15 ani de activitate pe piața locală de energie

Compania MET România, parte a grupului elvețian MET,...