Goana după „balenele” cripto de inteligență artificială: Fetch.ai e desemnat criptoactivul cu cea mai rapidă creștere pe eToro în T1 2024

Date:

  • Fetch.ai urcă 13 poziții devenind criptoactivul cu cea mai mare creștere de pe platforma eToro în acest trimestru, investitorii fiind în căutare de inteligență artificială descentralizată
  • NEO, Terra Classic și Maker înregistrează cele mai mari scăderi în timp ce investitorii își închid pozițiile
  • Token-urile mai mici înregistrează o creștere de două cifre datorită investitorilor care susțin tehnologiile emergente bazate pe blockchain

Investitorii în criptoactive și-au arătat încrederea în inteligența artificială descentralizată (DAI), Fetch.ai înregistrând cea mai mare creștere proporțională a numărului de deținători pe eToro în primul trimestru al anului 2024, potrivit celor mai recente date ale platformei de tranzacționare și investiții eToro.

Fetch.ai, tokenul nativ al platformei descentralizate omonime pentru dezvoltarea și monetizarea aplicațiilor de inteligență artificială, a înregistrat o creștere de 94% a deținătorilor în primul trimestru, sărind 13 locuri pentru a deveni al 33-lea cel mai deținut criptoactiv de pe platforma eToro la sfârșitul primului trimestru. Fetch.ai a anunțat săptămâna trecută că va fuziona cu SingularityNET și Ocean Protocol pentru a lansa un token combinat numit ASI (un acronim pentru superinteligență artificială), într-un efort de a-și uni forțele în cursa pentru dezvoltarea DAI pe blockchain pentru a face față în competiția cu marile firme de tehnologie. 

Alte criptoactive care s-au bucurat de o atenție semnificativă în primul trimestru sunt Arbitrum și Immutable X, ambele fiind soluții de scalare de nivel doi în rețeaua Ethereum, dobândind cu 73% și, respectiv, 57% mai mulți deținători. Primele zece creșteri reprezintă o serie de tehnologii blockchain, cum ar fi streamingul video descentralizat (Livepeer, locul 7) și soluțiile de scalare compatibile cu AI (Skale Network, locul 6).

Tabel 1: Criptoactivele cu cea mai mare creștere proporțională a numărului de deținători de la un trimestru la altul

CriptoactivSchimbare % a deținătorilorPoziție în T1 2024 Poziție în T4 2023
1Fetch.ai94%3347
2Arbitrum73%5459
30x62%5965
4Immutable X57%5560
5Ethereum Name Service47%6670
6Skale Network42%6164
7Livepeer36%7476
8Amp33%5153
9Orchid32%7373
10Biconomy30%6971

Sursa: datele platformei eToro, la 00.00 am, 2 aprilie 2024

Simon Peters, analist al pieței cripto la eToro, a declarat(foto): „Pe măsură ce inteligența artificială continuă să domine, mulți investitori caută următorul «Nvidia» în domeniul cripto, sprijinind proiecte blockchain aflate la început. Fetch.ai, care a înregistrat cea mai mare creștere din acest trimestru, este un prim exemplu, deoarece prețul său a crescut de aproape cinci ori de la începutul anului.

De la aprobarea ETF-urilor Bitcoin de tip spot în ianuarie, a crescut interesul nu numai pentru nume mari precum Bitcoin, ci și pentru token-uri mai mici din universul cripto. Creșterea de două cifre a pozițiilor deschise pe aceste criptoactive semnifică faptul că investitorii caută să își diversifice portofoliile de cripto, cumpărând active mai ieftine și mai puțin cunoscute, în speranța că prețurile lor vor crește.”

Criptoactivele care au pierdut cei mai mulți deținători în ultimele trei luni, proporțional, au fost NEO (-23%), Terra Classic (-18%) și Maker (-12%). Toate trei au înregistrat creșteri ale prețurilor în ultimele trei luni, ceea ce probabil i-a determinat pe mulți investitori să își închidă pozițiile pentru maximizarea profiturilor.

Bitcoin, Cardano și Ethereum și-au menținut pozițiile, ocupând primele trei poziții în topul celor mai deținute criptoactive de pe platforma eToro la nivel global (tabelul 2) și în România (tabelul 3). Datele sondajului eToro’s Retail Investor Beat, un studiu trimestrial la nivel global efectuat în rândul a 10.000 de investitori individuali, arată că activele cripto sunt cele în care respondenții sunt cel mai probabil să își majoreze investițiile, 15% dintre aceștia afirmând că vor acorda prioritate acestei clase de active față de altele. Peste 55% dintre investitorii individuali români dețin criptoactive în portofoliile lor, iar 23% plănuiesc să-și mărească deținerile de cripto.

Pe lângă achiziționarea de active reale, investitorii au căutat și alte modalități de a beneficia de pe urma creșterii continue a prețului bitcoin, deoarece iShares Bitcoin Trust ETF (IBIT) este acum al 7-lea cel mai deținut ETF de pe platforma eToro.

Tabelul 2: Cele mai deținute criptoactive pe platforma eToro la nivel global

CriptoactivPoziție în T1 2024Poziție în T4 2023
Bitcoin11
Cardano22
Ethereum33
XRP44
Dogecoin55
Shiba (in millions)66
Flare78
TRON87
Songbird99
Stellar1010

Sursa: datele platformei eToro, la 00.00 am, 2 aprilie 2024

Tabelul 3: Cele mai deținute criptoactive pe platforma eToro de către investitorii români

CriptoactivPoziție în T1 2024Poziție în T4 2023
Cardano11
Bitcoin22
Ethereum33
XRP44
Dogecoin55
Shiba (in millions)66
Flare79
Solana87
Decentraland910
Stellar1011

Sursa: datele platformei eToro, la 00.00 am, 2 aprilie 2024

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Restart Energy a finalizat două proiecte fotovoltaice pentru compania Com Divers, în valoare totală de peste 300.000 de euro

Armand Domuța, CEO & Founder Restart Energy: „Proiectele fotovoltaice...

Proiecte de tehnologie digitală privind moneda digitală CBDC

| de Elena Dobre, membru al Asociației pentru Studii și Prognoze Economico-Sociale – filiala Dobrogea

Ungaria über alles…

| de Laurențiu Mironescu președintele Ligii Navale Române

Țările în curs de dezvoltare… se dezvoltă

Transformările structurale care au loc în lume, pe multiple...