Inflația peste așteptări determină piețele cripto să intre în recul

Date:

O inflație mai mare decât se anticipa a cauzat un recul al piețelor bursiere și cripto săptămâna trecută, investitorii întrebându-se dacă inflația nu este încă prea mare pentru ca Rezerva Federală să înceapă să relaxeze condițiile financiare.

După ce a atins un nou maxim istoric de 73.790 dolari americani, bitcoin este în prezent în scădere cu 15%, tranzacționându-se la 63.200 dolari.

Deși reculul este mare raportat la dolari, este perfect normal să vedem astfel de scăderi. Din punct de vedere istoric, am văzut reculuri de până la 30% în timpul piețelor bull bitcoin.

Întrebarea care se pune acum este dacă prețul a scăzut suficient de mult pentru ca investitorii să cumpere pe această scădere sau dacă prețul și-ar putea extinde declinul.


Atenția se îndreaptă acum către ședința FOMC din această săptămână, în special conferința de presă a președintelui Rezervei Federale, Jerome Powel, care va avea loc miercuri și care ar putea influența direcția piețelor cripto pe termen scurt.


EVOLUȚIILE DIN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ 

Ședința FOMC și conferința de presă de miercuri

Economiștii și investitorii așteaptă următoarea ședință a FOMC pentru a vedea când va începe Fed să reducă ratele dobânzilor, câte reduceri vor fi în acest an și cât de mari vor fi acestea. În plus, la această ședință va fi publicat un nou „dot-plot”, care va arăta unde crede fiecare membru al FOMC că se vor situa ratele dobânzilor până la sfârșitul anului și după aceea.

Fed a indicat în cadrul reuniunilor anterioare că s-ar putea să avem parte de trei reduceri ale ratelor dobânzii cheie în acest an, însă, datele privind inflația mai mare decât așteptările pieței, publicate săptămâna trecută, au determinat investitorii să reevalueze această probabilitate, după cum indică instrumentul CME FedWatch, precum și creșterea randamentelor obligațiunilor în ultimele zile.

EVOLUȚIILE DE SĂPTĂMÂNA TRECUTĂ

ZRX a fost criptoativul cu cele mai importante evoluții săptămâna trecută, crescând cu 65% față de dolarul american. 

ZRX este un token de guvernanță utilizat pentru a alimenta protocolul 0x, care este conceput în principal pentru a facilita tranzacționarea facilă a token-urilor Ethereum la costuri reduse direct dintr-un portofel Ethereum.

Creșterea prețului ZRX pare să fi venit ca urmare a anunțului privind schimburile fără “taxe de gaz” care au intrat în funcțiune pe rețelele Ethereum de nivel 2, cum ar fi Base și Optimism, folosind 0x Tx Relay API.

În prezent, ZRX se tranzacționează la 1,1115 dolari, la 115% distanță de maximul istoric de 2,40 dolari. 


NOUTĂȚI CARE NE-AU ATRAS ATENȚIA 

Capitalizarea de piață a Solana atinge un maxim istoric de 82,80 miliarde dolari

Capitalizarea de piață pentru SOL (solana) a atins săptămâna aceasta un maxim istoric de 82,80 miliarde dolari, depășind maximul anterior de 77,40 miliarde dolari, înregistrat în noiembrie 2021, la apogeul precedentei piețe cripto de tip bull.

Creșterea capitalizării de piață vine ca urmare a creșterii impresionante a prețului SOL în acest an, precum și a creșterii continue a cantității de SOL noi care intră în circulație din protocol.

Prețul SOL a crescut cu 80% în acest an și cu 2030% de la cel mai de jos preț al pieței bear din 2022. În prezent, SOL este la 50% față de maximul său istoric de 267 de dolari.


Actualizarea Dencun este activă pe rețeaua principală Ethereum, taxele de gaz pe rețelele de nivel 2 scad semnificativ

Foarte așteptata actualizare Dencun a intrat în vigoare săptămâna trecută pe rețeaua principală Ethereum, iar rețelele de nivel 2, cum ar fi Optimism, Arbitrum și Base, văd deja beneficiile, comisioanele de tranzacționare pe aceste rețele de nivel 2 scăzând semnificativ, în unele cazuri cu 99%.

Numărul de tranzacții care au loc în rețelele de nivel 2 în urma actualizării Dencun este, de asemenea, în creștere. După cum a raportat Cointelegraph, rețeaua de nivel 2 Base, de exemplu, a înregistrat un salt de 350% în numărul de tranzacții în urma actualizării. 

Înainte de actualizare, Base procesa aproximativ 440.000 de tranzacții pe zi. A doua zi după eveniment, aceasta a urcat la 1,1 milioane și a continuat să crească în zilele următoare, atingând un record de 2.064.920 de tranzacții sâmbătă.

Criptoactivele de tip Layer-2 ar putea fi de urmărit în lunile următoare, mai ales dacă vom continua să vedem o activitate în creștere a utilizatorilor pe aceste rețele și, eventual, apariția unui sezon de “altcoins” în acest an.

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...