Luna aprilie începe cu scăderi puternice pe piețele cripto

Date:

După ce în săptămâna precedentă au avut loc retrageri nete de aproximativ 13.500 de bitcoin din ETF-urile de tip spot, săptămâna trecută s-a înregistrat o revenire, cu 12.130 de bitcoin achiziționați din ETF-urile de tip spot pentru Bitcoin.

Investițiile în ETF-uri au coincis cu o creștere a prețului, bitcoin încheind săptămâna cu o creștere de 6% la nivelul de 71.430 dolari.

Am intrat în luna aprilie și toată atenția va fi îndreptată asupra halving-ul Bitcoin, care va avea loc pe 20 aprilie (la momentul redactării acestui articol), și dacă acest lucru se va întâmpla vom vedea noi maxime istorice ale prețului bitcoin.

Cu toate acestea, luna nu a început bine pentru Bitcoin, prețul acestuia scăzând cu 7%, tranzacționându-se în prezent la 66.100 de dolari. Este normal să vedem unele scăderi ale prețului înainte de înjumătățire, deoarece minerii, investitorii și tarderii se pregătesc pentru aceasta. Întrebarea care se pune acum este dacă prețul ar putea scădea sub valorile actuale sau dacă va fi susținut în continuare.

EVOLUȚIILE DE SĂPTĂMÂNA TRECUTĂ


Dogecoin a crescut cu 25% săptămâna trecută pe baza „zvonurilor” privind plățile X

DOGE (dogecoin) a fost unul din performerii săptămânii trecute, înregistrând o creștere de 25%.

Conform site-ului Decrypt, creșterea DOGE de săptămâna trecută a venit după ce Grok, chatbot-ul IA al platformei X, le-a spus unor utilizatori că plățile în dogecoin pe platforma sunt posibile. Totuși, acesta este probabil rezultatul unei halucinații a inteligenței artificiale, deoarece nicio funcționalitate de plată pentru dogecoin nu a fost activată oficial. Cu toate acestea, acest lucru nu a împiedicat creșterea prețului.

“Memecoins” continuă să fie unele dintre cele mai performante criptoactive din acest an, însă sunt foarte speculative. Dogecoin a crescut până în prezent cu 150% în acest an, în timp ce criptoativele mai bine consacrate, cum ar fi bitcoin și ethereum, au crescut doar cu 70%.

Bitcoin Cash se redresează înainte de Bitcoin halving

Bitcoin Cash (BCH) a fost un alt performer de top săptămâna trecută, înregistrând o creștere de 40%, probabil în anticiparea propriului eveniment de înjumătățire a recompenselor pe bloc, care va avea loc pe 2 aprilie.

La fel ca în cazul Bitcoin, recompensa pe blocuri pe blockchain-ul Bitcoin Cash va scădea de la 6,25 BCH la 3,125 BCH.

Bitcoin Cash a luat ființă în 2017, ca urmare a unui hardfork din blockchain-ul Bitcoin original.


NOUTĂȚI CARE NE-AU ATRAS ATENȚIA 

Bursa londoneză va începe să accepte cereri pentru ETN-uri cripto

Bursa de Valori din Londra (LSE) a anunțat săptămâna trecută că va începe în curând să accepte solicitări (începând cu 8 aprilie) pentru admiterea la tranzacționare a titlurilor tranzacționate la bursă (ETN) garantate cu bitcoin și ethereum, în vederea începerii tranzacționării acestora pe 28 mai.

ETN-urile sunt titluri de creanță care oferă expunere la un activ subiacent. În mod tradițional, ETN-urile sunt negarantate, iar investitorii trebuie să aibă încredere în emitenți. Cu toate acestea, așa cum se arată în fișa de admitere a ETN-urilor, bursa va lua în considerare doar cererile de admitere care au suport fizic, activele suport (cripto) fiind păstrate în portofele cripto securizate offline.

Acestea vor fi disponibile doar investitorilor profesioniști. Investitorii individuali (în acest moment) nu vor putea cumpăra ETN-uri dacă vor fi listate. Însă posibila listare a ETN-urilor cripto pe Bursa de Valori din Londra aduce Marea Britanie mai aproape de alte țări dezvoltate care oferă deja o varietate de produse cripto tranzacționate la bursă.


Tidal și Hashdex anunță tranzacționarea ETF-ului Bitcoin de tip spot în SUA

Tidal Investments și Hashdex au anunțat săptămâna trecută tranzacționarea ETF-ului lor bitcoin de tip spot, denumit Hashdex Bitcoin ETF. Inițial, ETF-ul ar fi trebuit să fie lansat pe 11 ianuarie, odată cu celelalte aplicații.


Inițial un ETF de contracte futures pe bitcoin (Hashdex Bitcoin Futures ETF), fondul și-a finalizat săptămâna trecută conversia pentru a permite acum deținerea efectivă de bitcoin. Cel puțin 95% din activele fondului vor fi acum în bitcoin reali, iar până la 5% va fi investit în contracte futures pe bitcoin CME, în numerar sau în echivalente de numerar. 

De la lansarea lor, la 11 ianuarie, ETF-urile bitcoin de tip spot au înregistrat volume semnificative de investiții și de tranzacționare. Deși ETF-ul Bitcoin Hashdex s-a lansat mai târziu, ar putea lua o parte din cota de piață a altora dacă structura comisioanelor se dovedește a fi competitivă.


Tether (USDT) este acum activ pe platforma Celo

USDT este acum disponibil pe plaforma Celo, conform anunțului anterior din martie. „Această extindere subliniază misiunea comună a ambelor companii de a extinde avantajele tehnologiilor bazate pe blockchain la consumatorii obișnuiți din întreaga lume”, se mai arată în anunț.USDT este considerat cel mai mare (după capitalizarea de piață) și cel mai lichid stablecoin din industria cripto.

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...