Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor

Date:

Cea mai recentă înjumătățire (halving-ul) a recompenselor pentru “minarea” de bitcoin a avut loc săptămâna trecută și s-a desfășurat fără incidente. 

Înainte de înjumătățire, prețul bitcoin a coborât pentru scurt timp sub pragul de 60.000 de dolari, dar apoi și-a revenit și a ajuns să se tranzacționeze destul de stabil, în jurul nivelului de 65.000 de dolari, în timpul evenimentului de înjumătățire în sine. 

În prezent, bitcoin se tranzacționează la 66.100 de dolari, cu o volatilitate relativ mică pe întreaga piață cripto.

Deși evoluția prețului bitcoin a fost destul de liniștită după halving, veniturile zilnice din minerit au crescut vertiginos, depășind pentru prima dată 100 de milioane de dolari în ziua înjumătățirii. Utilizatorii care au dorit să facă parte din istoria bitcoin au plătit taxe semnificativ mai mari pentru ca tranzacțiile lor să fie înregistrate în blocul cu numărul 840.000. Mai multe despre această poveste mai jos.

EVOLUȚIILE DE SĂPTĂMÂNA ACEASTA

Datele privind inflația PCE din SUA se publică vineri

In plan macroeconomic, vineri vor fi publicate cele mai recente cifre privind consumul personal (PCE – Personal Consumption Expenditure) din SUA.

Prețurile cripto au fost destul de mute după actualizările recente ale inflației, însă o cifră surpriză, fie semnificativ mai mare sau mai mică decât cea prognozată, ar putea provoca o anumită volatilitate pe termen scurt.

ȘTIRI CARE NE-AU ATRAS ATENȚIA 

Veniturile din mineritul Bitcoin ating un vârf de 107 milioane de dolari în ziua înjumătățirii

Veniturile zilnice din mineritul Bitcoin au atins un maxim istoric de 107,7 milioane de dolari în ziua înjumătățirii recompenselor.

De asemenea, comisionul mediu de tranzacție în ziua înjumătățirii a ajuns la 127 de dolari, în condițiile în care, în mod normal, comisionul mediu ar trebui să fie cuprins între 2 și 10 dolari.

Blocul 840.000, care a declanșat cea de-a patra înjumătățire, a înregistrat un total de 37,626 de bitcoin (aproximativ 2,4 milioane de dolari) în comisioane de tranzacție numai pe acest bloc. Având în vedere că în blocul 840.000 au fost înregistrate 3050 de tranzacții, înseamnă că taxa medie de tranzacție pentru acest bloc a fost de 0,01234 bitcoin (aproximativ 800 de dolari).

Creșterea bruscă a comisioanelor de tranzacție în ziua înjumătățirii a coincis, de asemenea, cu lansarea protocolului Runes, un nou standard pentru emiterea de token-uri fungibile pe blockchain-ul bitcoin.

Runes a fost creat de Casey Rodarmor, dezvoltatorul de bitcoin din spatele Ordinals (un protocol care permite înscrierea de date pe satoshis individuali, cea mai mică unitate de bitcoin).

Noi detalii ies la iveală cu privire la fondul Mini Trust Bitcoin de la Grayscale

Așa cum a anunțat pe platforma „X” în martie, Grayscale (administratorul de active din spatele ETF-ului Bitcoin spot GBTC) intenționează să lanseze un nou fond ETF Bitcoin spot numit Grayscale Bitcoin Mini Trust, care va avea un comision semnificativ mai mic decât GBTC.

Potrivit unui document recent depus la SEC, comisionul va fi de 0,15%, sub nivelul tuturor celorlalte ETF-uri de bitcoin spot. GBTC, care percepe 1,5%, cel mai mare comision de administrare dintre toate ETF-urile bitcoin spot, a înregistrat ieșiri de aproximativ 16,7 miliarde de dolari de la transformarea sa din trust de investiții în ETF. 

În cazul în care va fi aprobată, introducerea acestui ETF spot bitcoin cu comision redus ar putea oferi Grayscale șansa de a recâștiga o parte din cota de piață pierdută și de a încuraja noi intrări de investitori spre oferta sa.

Modă: Maison Margiela intră în Web3 cu MetaTABI

În colaborare cu platforma digitală premium de modă „The Fabricant”, casa de modă de lux Maison Margiela a intrat acum în Web3 cu colecția MetaTABI NFT. Cizmele digitale Tabi pot fi „purtate” pe platformele de realitate augmentată și Metaverse The Sandbox și Ready Player Me.

Pe lângă cizmele digitale Tabi, NFT-urile vor fi însoțite și de obiecte fizice, respectiv de cizme Tabi realizate manual în ediție limitată pentru cele 15 NFT-uri de nivel 1 și 1500 de portofele din piele neagră pentru NFT-urile de nivel 2.

În plus, atât nivelurile MetaTABI White, cât și MetaTABI Black reprezintă un Mint-Pass care oferă acces prioritar la toate proiectele viitoare pe care Maison Margiela le dezvăluie prin intermediul călătoriei sale Web3.

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

FoodIntelForum Aqua Carpatica, ediția a VII-A : Business pe măsură

FoodIntelForum AQUA Carpatica, ediția a VII-a, debutează la fel...

Business serios, intensitate maximă la FoodIntelForum AQUA Carpatica

Începem ziua a doua a conferinței FoodIntelForum AQUA Carpatica,...

Influencerii înlocuiesc familia și prietenii ca sursă de informare pentru investitori 

În fiecare zi, investitorii individuali caută informații despre diferitele...