Piețele cripto își păstrează în mare parte câștigurile recente

Date:

Piețele cripto și-au păstrat în mare parte câștigurile recente, deși persistă discuțiile privind o posibilă scădere pe termen scurt.

Bitcoin a rămas în cea mai mare parte a săptămânii trecute în partea superioară a intervalului 27-28.000 de dolari, cu excepția unei perioade de volatilitate miercuri, cu un vârf de peste 28.400 de dolari și o scădere sub 27.000 de dolari. Apoi și-a revenit rapid și continuă să se tranzacționeze în jurul valorii de 27.500 de dolari la momentul redactării acestui articol.

Ethereum a avut o săptămână ceva mai agitată, deschizând pe o traiectorie în general descendentă spre pragul de 1.700 de dolari, dar recuperând în cele din urmă până la un maxim săptămânal de peste 1.800 de dolari și tranzacționându-se în prezent în jurul valorii de 1.740 de dolari în această dimineață.


Bitcoin se luptă pentru a-și reafirma statutul de refugiu 

Săptămâna trecută s-a discutat despre o schimbare a narațiunii în legătură cu bitcoin și cu statutul său în ecosistemul financiar, în urma îngrijorărilor legate de criza bancară din SUA și de turbulențele mai ample din domeniul serviciilor financiare.

Aceste preocupări persistă, desigur, precum și incertitudinea privind traiectoria pe termen scurt a prețului bitcoin – ceea ce nu diminuează discuțiile despre „renaștere”, dar cred că ne amintește de o tensiune în structura și percepția bitcoin-ului ca activ.

Bitcoin a fost întotdeauna un activ interesant prin faptul că este văzut atât ca un „activ de risc”, dar și ca un refugiu împotriva inflației. Statutul de risc provine din faptul că prețul său față de monedele fiduciare poate fi foarte volatil și determinat de factori macroeconomici. Dar este considerat, de asemenea, un potențial refugiu împotriva inflației, deoarece este o rețea descentralizată, care există în afara sistemului financiar tradițional care, după cum am văzut, poate fi instabil și vulnerabil la situații de criză.

De cele mai multe ori, este ușor să se confunde aceste două componente, evoluția prețurilor înclinând balanța sentimentului investitorilor. Cu toate acestea, ultimele săptămâni au evidențiat diferența dintre volatilitatea pieței și stabilitatea structurală – o distincție care se poate dovedi încă esențială pentru atractivitatea și potențialul viitor al bitcoin.


Lansarea serviciului de custodie cripto al Nasdaq se apropie,
semn al cererii instituționale continue

Potrivit unui raport publicat vineri de Bloomberg, operatorul bursier Nasdaq Inc. este pe cale să lanseze servicii de custodie a activelor digitale până la sfârșitul celui de-al doilea trimestru.

Vicepreședintele senior și șeful Nasdaq Digital Assets, Ira Auerbach, a confirmat că instituția pregătește infrastructura tehnică necesară și solicită aprobările de reglementare relevante pentru o lansare în lunile următoare, după ce planurile pentru aceste servicii au fost dezvăluite pentru prima dată în septembrie anul trecut.

După câteva luni dificile în arena DeFi, angajamentul unui jucător important din acest sector este o reamintire binevenită a cererii persistente venită din partea investitorilor instituționali, care a fost anticipată de mult timp ca fiind un motor important pentru o adoptare mai largă a criptoactivelor.


BlackRock explorează în continuare ecosistemul activelor digitale

Veștile despre serviciul de custodie al Nasdaq vin la scurt timp după ce un alt gigant al finanțelor tradiționale continuă să vorbească despre DeFi.

În scrisoarea sa anuală, Larry Fink, directorul general al celei mai mari companii de gestionare a activelor din lume, BlackRock, le-a spus investitorilor că firma „continuă să exploreze ecosistemul activelor digitale”, inclusiv posibilități precum tokenizarea acțiunilor și obligațiunilor.

Fink a precizat că industria „se maturizează” și că, în pofida riscurilor ridicate și a necesității unei reglementări suplimentare, echipa sa urmărește îndeaproape evoluțiile – în special progresele înregistrate în domeniul plăților digitale pe piețele emergente precum India și Brazilia.

Încă o dată, o astfel de atenție este o veste binevenită pentru un domeniu a cărui reziliență a fost testată temeinic în ultimele luni.

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...