După o perioadă cu volatilitate sporită în luna iunie a anului trecut care a fost determinată de o serie de factori precum acumulările de acțiuni în vederea participării la AGA din 23 iunie, urmată apoi de un picaj brusc generat de declanșarea unei inspecții din partea Comisiei Europene și a Consiliului Concurenței, precum și de anunțul rezultatelor referendumului din Marea Britanie pe tema ieșirii acesteia din Uniunea Europeană, cotația Transgaz a atins minimul perioadei la 250 lei pe acțiune. Au urmat două luni (iulie și august) de creșteri constante și o zonă de consolidare care a durat până la începutul acestui an.
Dinamica pozitivă începută în vara trecută a avut la bază o serie de factori ce au determinat creșterea apetitului investitorilor pentru acțiunile Transgaz:
l creșterea estimată a volumelor de tranzit: Transgaz și Ukrtransgaz au semnat un acord de interconectare care, de fapt, înseamnă spargerea monopolului Gazprom pe tranzitul ucrainean. Un acord similar a fost semnat și cu Bulgartransgaz, ambele fiind destinate tranzitului de gaze naturale din Ucraina către Bulgaria (via România). Testele vor începe la finele acestui an;

Varianta integrală a articolului este disponibilă doar pe bază de abonament