Un scenariu de tip „make or break” pentru criptoactive în această săptămână

Date:

 

Atât bitcoin, cât și ether s-au luptat săptămâna trecută cu teama investitorilor, ambele înregistrând o scădere semnificativă de la o săptămână la alta. Săptămâna aceasta pare să reprezinte un scenariu de tip „make or break” pentru criptoactive, în condițiile în care investitorii din întreaga lume trag aer adânc în piept înainte de ultimul anunț de politică monetară al Rezervei Federale a SUA.

Bitcoin a început săptămâna trecută tranzacționându-se cu puțin peste 40.000 de dolari, dar marți a scăzut vertiginos până sub 37.500 de dolari. Criptoactivul și-a revenit oarecum la peste 39.500 de dolari în cursul săptămânii, dar acum se tranzacționează din nou în jurul valorii de 38.000 de dolari.

Între timp, Ether a început săptămâna trecută la peste 2.950 de dolari, dar a scăzut la mai puțin de 2.700 de dolari în weekend pe platforma eToro. În prezent, acesta a revenit la peste 2.800 de dolari. 

Turbulențele de pe piața criptoactivelor în ansamblu par să se deruleze în același ritm cu alte active, pe măsură ce investitorii se îndepărtează de zonele mai riscante ale pieței, cum ar fi acțiunile de tehnologie. Volatilitatea este, de asemenea, ridicată în acest moment, după cum ilustrează fluctuațiile de preț descrise mai sus. 

Se spune că investitorii la bursă își țin acum respirația înainte de decizia de mâine a Fed – și acest lucru ar fi valabil, în linii mari, și pentru comunitatea cripto. Piețele sunt aproape de a lua în calcul o creștere de 50 de puncte procentuale, ceea ce ar trimite probabil prețurile criptoactivelor chiar mai jos decât am văzut recent. Dar, în condițiile în care economia SUA pare aproape de retragere, Fed ar putea ezita pe direcția actuală.  


Bored Apes „încinge” blockchain-ul Ethereum

Yuga Labs, producătorul NFT-urilor Bored Apes, și-a cerut scuze după ce vânzarea de terenuri în metavers a provocat o supraîncălzire a blockchain-ului Ethereum.

Compania a început să vândă parcele de teren pentru jocul său Otherside din metavers. Cererea a fost atât de mare încât aproximativ 55.000 de parcele au fost vândute în primele ore.

Într-adevăr, cererea a fost atât de incredibilă încât a copleșit blockchain-ul Ethereum pe care se bazează ApeCoin – ceea ce nu este puțin lucru. Tranzacționarea parcelelor NFT a devenit atât de frenetică încât comisioanele de tranzacționare au fost de aproximativ 3.300 de dolari la un moment dat, fiind generate aproape 100 de milioane de dolari în comisioane de gaz Ethereum. 

Episodul este o dovadă cu adevărat importantă a motivului pentru care tehnologia metaverse și NFT sunt încă relevante, iar cererea încă există. Piața a fost slabă în acest an, după un 2021 îmbucurător, dar acest lucru este cauzat în mare parte de îngrijorările mai generale ale investitorilor, care afectează activele tradiționale în același mod. 

Cererea – și, în consecință, banii – există pentru aceste active, dar, pe măsură ce piețele se agită, este clar că mulți investitori se abțin și așteaptă oportunitățile potrivite. Altfel, vânzarea Yuga Labs nu ar fi decurs așa cum a decurs.


Algorand devine sponsorul blockchain al FIFA

Algorand a încheiat un acord cu FIFA prin care va deveni sponsor regional pentru Cupa Mondială masculină din 2022 și sponsor oficial al Cupei Mondiale feminine din Australia și Noua Zeelandă din 2023. 

Afacerea este una notabilă pentru blockchain, deoarece are câteva implicații potențiale interesante pentru NFT-uri. Algorand va asista FIFA cu strategia sa privind activele digitale și se sugerează că ar putea ajuta FIFA și în crearea de NFT-uri – o piață cu potențial mare în sine.

Fotbalul și sportul în general reprezintă deja un segment în creștere rapidă pe piața NFT, cu fani loiali, dornici să-și arate sprijinul. FIFA este una dintre cele mai mari și mai influente organizații sportive din lume, așa că asocierea cu Algorand este un fel de victorie pentru blockchain-ul în creștere. 

Asistăm la o piață din ce în ce mai competitivă nu doar pentru NFT-uri în sine, ci și pentru furnizorii acestei infrastructuri, așa că aceasta este o adevărată oportunitate pentru Algorand într-un moment în care piețele cripto la scară mai largă sunt sub presiune, iar evaluările NFT sunt puse la încercare.

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic 

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe...

HIDROELECTRICA: Barajului Izvorul Muntelui – în perfectă siguranță după seism

În data de 28 martie 2024, în regiunea Moldova,...

Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului

de Denisa Simion (foto), Manager, Consultanță Financiară, Servicii Corporate...

OMNIASIG a plătit daune în baza polițelor de sănătate aproximativ  47 milioane de lei în 2023

OMNIASIG Vienna Insurance Group a plătit pentru cele aproximativ...