Credit al Băncii Transilvania pentru RAAL Bistrița, garantat de EximBank

Date:

EximBank anunță că „a emis o garanție în numele și în contul statului român în valoare de 3,1 milioane de euro, în cadrul programului guvernamental de susținere a companiilor mari, pentru RAAL Bistrița – unicul producător de sisteme de răcire local și unul dintre principalii exportatori români, garanție care acoperă 88,8% dintr-un credit acordat companiei de Banca Transilvania”.

Valoarea finanțării acordate de Banca Transilvania, cu garanție EximBank în numele și în contul statului român, este de 3,5 milioane de euro. Destinația o reprezintă depășirea contextului dificil creat de pandemie și asigurarea necesarului de lichiditate pentru desfășurarea activității.

RAAL subliniază că „produce pentru industria utilajelor agricole, utilajelor pentru cons­trucţii, industria minieră, vehicu­lelor comerciale şi auto, majoritatea clienţilor provenind din Uniunea Europenă. După un început de 2020 bun, RAAL s-a confruntat cu scăderea vânzărilor pe fondul întreruperilor de activitate din mai multe sectoare de activitate din cauza pandemiei, dar a reușit să depășească acest moment păstrând toți cei peste 2.400 de angajați. Din trimestrul IV, vânzările au revenit la un nivel comparabil cu cel dinaintea crizei, iar compania se pregătește să își reia anul acesta planurile de dezvoltare”.

RAAL se definește ca „producător de sisteme de răcire şi schimbătoare de căldură din aliaje de aluminiu şi oţel inoxidabil, în construcţie brazată: radiatoare, răcitoare de ulei, răcitoare de aer, răcitoare de combustibil, condensatoare, destinate aplicaţiilor în agricultură, construcţii, industrie şi auto. Compania a fost înfiinţată în 1991 ca societate pe acţiuni, prin desprinderea din compania IUT Bistriţa, iar în 1995 s-a privatizat, acţionarii fiind salariaţii companiei în proporţie de 96%. În prezent, sociateta operează două fabrici: una în Bistriţa, care dispune de trei secţii de producţie cu o suprafaţă totală de 12.500 de metri pătraţi, şi o alta la Prundul Bârgăului, cu o suprafaţă de producţie de aproximativ 45.000 de metri pătraţi. RAAL exportă 99% din tot ceea ce produce, printre clienții săi numărându-se companii precum John Deere, Class, AGCO, Friulair, BRP Rotax, JCB, Ingersoll Rand, Linde, Parker, Mikropor, Van Hool, Voith, ABB, Tobrocco, Himoinsa, Manitou, Novetec, Carrier, Liebherr, Kaiser, Continental, Samsung, BMW etc. Compania a înregistrat în 2019 o cifră de afaceri de peste 77 de milioane de euro. Pentru detalii: www.raal.ro”.

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate