Actiunile Aquila intra in indicii FTSE Russell dedicati Pietelor Emergente din 20 iunie

Date:

  • Actiunile Aquila Part Prod Com (AQ) vor fi incluse, din 20 iunie 2022, in indicii FTSE Russell dedicati pietelor emergente, FTSE Global Micro Cap.
  • Aquila va fi a sasea companie romaneasca prezenta in indicii FTSE Global Micro Cap, alaturi de Purcari Wineries, Conpet, IMPACT Developer & Contractor, Sphera Franchise Group si Transport Trade Services.
  • Decizia FTSE Russell vine la doar cateva luni de la listarea Aquila pe Piata Reglementata, din 29 noiembrie 2021.
  • Alte sase companii romanesti sunt incluse in indicii FTSE Global All Cap: MedLife, Banca Transilvania, Nuclearelectrica, OMV Petrom, TeraPlast si One United Properties.
  • Romania va avea astfel, din 20 iunie, 12 companii listate parte din indicii FTSE Russell dedicati pietelor emergente (sase in indicii FTSE Global Micro Cap si sase in indicii FTSE Global All Cap).

Actiunile Aquila Part Prod Com (AQ), lider de piata in domeniul serviciilor integrate de distributie si logistica din Romania, vor fi incluse din 20 iunie in indicii FTSE Russell dedicati pietelor emergente. Actiunile AQ vor intra in componenta FTSE Global Micro Cap, includerea fiind anuntata de furnizorul global de indici in 20 mai, in urma revizuirii trimestriale. Aquila va fi a sasea companie romaneasca prezenta in indicii FTSE Global Micro Cap, alaturi de Purcari Wineries, Conpet, IMPACT Developer & Contractor, Sphera Franchise Group si Transport Trade Services. In total, Romania va avea din 20 iunie un numar de 12 companii incluse in indicii FTSE Russell dedicati pietelor emergente (sase in indicii FTSE Global Micro Cap si sase in indicii FTSE Global All Cap).

ÔÇ×Numarul companiilor romanesti prezente in indicii FTSE Russell dedicati pietelor emergente creste constant, un semnal pozitiv pentru intreaga piata de capital, pentru companiile listate si in curs de listare, pentru investitorii de retail si institutionali. Aquila a realizat, la sfarsitul anului trecut, cel mai mare IPO de la bursa al unei companii antreprenoriale. Traseul companiei din acel moment a fost unul reprezentativ: in martie actiunile AQ au fost incluse in indicii BET si BET-TR, iar acum, in indicii FTSE Russell. Prezenta Aquila in ringul bursier este un plus pentru piata si speram ca experienta lor sa fie replicata de cat mai multe companii antreprenoriale romanesti. Noi, la Bursa de Valori Bucuresti, continuam sa dezvoltam proiecte care sa sustina imbunatatirea lichiditatii pietei, precum infiintarea Contrapartii Centrale, programul destinat Market Maker-ului Emitentului, cresterea numarului de companii acoperite prin rapoarte de analiza oferite in cadrul BVB Research Hub, precum si promovarea acestor companii in randul investitorilor, inclusiv prin implementarea standardelor ESGÔÇŁ, a declarat Adrian Tanase, Director General Bursa de Valori Bucuresti.

ÔÇ×Includerea Aquila in indicii FTSE Russell intr-un interval atat de scurt de la listarea noastra pe BVB este o confirmare a muncii inteligente pe care o depunem zi de zi, dar si o motivatie si o obligatie sa performam constant mai eficient. Dupa ce in 2021 am inregistrat cele mai bune rezultate din istoria noastra, am continuat evolutia pozitiva cu un nou trimestru de crestere. Ne vom continua strategia de extindere a afacerii noastre, asa cum am anuntat la finele anului trecut, cand am listat Aquila la Bursa de Valori BucurestiÔÇŁ, a spus Jean Dumitrescu, Director Relatii cu Investitorii Aquila.

Aquila a fost listata la bursa in 29 noiembrie 2021, in urma derularii unei oferte publice initiale in valoare de 367 milioane lei (74 milioane euro), cea mai mare oferta de acest tip realizata de o companie antreprenoriala la BVB. Actiunile AQ sunt incluse si in BET, indicele principal al Bursei de Valori Bucuresti, si BET-TR, indicele care include si dividendele acordate de companiile din BET. La finalul sedintei bursiere din 20 mai compania avea o capitalizare de 828 milioane lei (167,3 milioane euro).

Fondata in 1994, Aquila are in prezent o echipa de aproximativ 3.000 de angajati si ofera solutii integrate de distributie si logistica, prin vanzarea de produse si servicii complementare. Compania este lider de piata in Romania, operand inclusiv si in Republica Moldova. La finalul primului trimestru din acest an, Aquila  a inregistrat un profit net de 12 milioane de lei, dublu fata de aceeasi perioada a anului trecut. Achizitia companiei Trigor, din prima jumatate a anului 2021, a contribuit cu 1,6 milioane de lei la profitabilitatea Aquila. La finalul anului trecut, veniturile grupului au crescut cu 13%, ajungand la 1.930 milioane lei.

Promovarea Romaniei de catre FTSE Russell, in 21 septembrie 2020, in randul Pietelor Emergente a deschis calea spre un univers investitional mult mai larg. La finalul sedintei bursiere de vineri, 20 mai 2022, capitalizarea tuturor companiilor listate la Bursa de Valori Bucuresti era de 215 miliarde lei (43,5 miliarde euro), cu 43% peste nivelul din 18 septembrie 2020, anterior promov─ârii efective la statutul de Piata Emergenta.

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Hidroelectrica semnează cu UCMR pentru transferul de afacere 

Hidroelectrica a semnat ast─âzi contractul cadru pentru transferul de...

Leonardo Badea (BNR): Reforma guvernan╚Ťei economice europene ÔÇô implica╚Ťii pentru Rom├ónia

În peisajul economic al ultimilor ani, marcat de niveluri...

Utilizarea stimulentelor fiscale: ce oferă România, Polonia, Republica Cehă și Ungaria?

de Răzvan Ungureanu (foto), Director, Impozite Directe, EY România...