CREDITELE ACORDATE DE IFN-URI, NIVEL RECORD ÎN 2022

Date:

Valoarea creditelor acordate de instituțiile financiare nebancare (IFN) din România a atins nivelul record de peste 41 miliarde de lei la jumătatea lui 2022, după un avans de 9,2% în primele 6 luni din acest an (față de aceeași perioadă din 2021), potrivit ultimei analize KeysFin. În anul postpandemic, creditele acordate de IFN-urile înscrise în Registrul General au crescut cu 8,1% la 38 de miliarde de lei.

Ca pondere în total, IFN-urile incluse la categoria activități multiple de creditare au acordat aproape 98% din totalul împrumuturilor, în timp ce instituțiile incluse la categoria de leasing financiar au creditat doar 1,9% din total, potrivit datelor de la sfârșitul lunii iunie 2022, publicate de Banca Națională a României (BNR).

Spre deosebire de sectorul bancar, IFN-urile creditează în special companiile nefinanciare, cu 76% din total portofoliu, față de 47% din total, în cazul băncilor în 2021. Din portofoliul de credite acordate de IFN-uri companiilor nefinanciare, 85% sunt destinate IMM-urilor, potrivit datelor BNR.

Varianta integrală a articolului este disponibilă doar pe bază de abonament

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Ziua Copilului: Vânzările de Barbie au scăzut cu 40 la sută în primul trimestru

 Pawel Majtkowski, analistului eToro De Ziua Copilului, am aruncat o privire...

Microsoft Build 2023: noi soluții de inteligență artificială pentru viitorul digital

Microsoft Build 2023 – cel mai important eveniment dedicat...

Bestjobs: Angajații profită de minivacanța dintre 1 și 5 iunie

Cei mai mulți au planuri aproape de casă, dar...