EVERGENT Investments raportează o creștere cu 34,5% a rezultatului net la 30 septembrie 2023

Date:

EVERGENT Investments, companie de investiții listată sub simbolul EVER, raportează un rezultat net de 136,4 milioane lei la 30 septembrie 2023, în creștere cu 34,5% față de 30 septembrie 2022. Rezultatul net este indicatorul de performanță al companiei, compus din 84,5 milioane lei profit net și 51,9 milioane lei câștig net din vânzarea activelor financiare reflectat în rezultatul reportat, tratament contabil conform IFRS 9.

Valoarea totală a activelor companiei a fost de 2.800 milioane lei la 30 septembrie 2023, în creștere cu 27,7% față de 30 septembrie anul anterior, și se menține peste pragul de jumătate de miliard de euro printr-o selecție riguroasă a acțiunilor și o construcție diversificată a portofoliului.

„La 30 septembrie 2023 am încheiat un nou trimestru cu rezultate solide. Suntem poziționați pe un trend de creștere, nivelul investițiilor a ajuns la 194,7 milioane de lei. Într-o perioadă cu tensiuni geopolitice în creștere și aversiune mărită la risc, investițiile noastre au fost adaptate contextului economic cu inflație ridicată și rate crescute ale dobânzilor. În timpul fluctuațiilor pe termen mai scurt ale ciclului economic, am acționat rapid pentru a beneficia de oportunități și am marcat o creștere cu 34,5% a rezultatului net la 30 septembrie 2023 față de aceeași dată a anului precedent. Economia globală și piețele de capital, inclusiv cea locală, se mișcă rapid, prin urmare și modul în care vedem procesul investițional. Identificarea acestor tendințe ne oferă puncte de referință care ne ghidează deciziile”, a declarat domnul Claudiu Doroș, președinte-director general al EVERGENT Investments.

EVERGENT Investments continuă să returneze valoare acționarilor săi, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung, aspect susținut de ratele anuale de distribuire a dividendelor din ultimii 15 ani și programele de buy-back. În 28 iunie 2023, compania a început plata dividendelor aferente anului 2022, în valoare totală de peste 82,7 milioane lei.

Din valoarea totală a activelor administrate, 71,9% reprezintă portofoliul de acțiuni cotate, iar 19,7% este portofoliul de acțiuni necotate. În linie cu strategia investițională, compania a recalibrat portofoliul de active și a continuat să acorde o atenție deosebită companiilor din sectoarele energie-industrial, cu 24,3% din valoarea totală a activelor și financiar-bancar, cu 43,9%. EVERGENT Investments continuă dezvoltarea portofoliului de private equity. Peste 50% din portofoliul de active este deținut în emitenți care integrează factorii ESG, astfel că EVERGENT se aliniază tendințelor ESG pentru a genera valoare sustenabilă pe termen lung.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...