Profit în creștere cu 176% pentru Transilvania Investments la sfârșitul trimestrului III 2023

Date:

Transilvania Investments încheie primele 9 luni ale acestui an cu un profit net de 151,99 milioane de lei, cu 176% mai mare decât profitul înregistrat în trimestrul III al anului 2022. Rezultatele financiare pentru primele trei trimestre sunt direct influențate de creșterea performanței companiilor în care fondul de investiții este acționar majoritar.

La 30 septembrie a.c., veniturile nete ale Transilvania Investments cresc la 172,42 milioane lei, un salt pozitiv de aproape 136% comparativ cu aceeași dată a anului anterior. O pondere importantă în venituri o au dividendele încasate de la companiile din portofoliul Transilvania Investments, fiind remarcată creșterea dividendelor de la companiile în care fondul deține pachetul de majoritar.

Radu Rosca-Presedinte

„Schimbările aduse, în ultimii doi ani, în strategia de dezvoltare a companiilor în care suntem acționar majoritar încep să dea roade. Trecerea pe profit a THR Marea Neagră, al cărei model de business s-a schimbat radical, rezultatele foarte bune înregistrate de Aro Palace Brașov, dar și alte decizii implementate au influențat direct dividendele încasate de la companiile în care suntem acționar majoritar. Valoarea acestora a crescut semnificativ față de valoarea la 30.09.2022 demonstrând astfel capacitatea acestor companii de a deveni relevante în industriile lor, de a face investiții și de a-și crește veniturile operaționale. Dincolo de cifre, am setat o viziune comună pentru companiile din portofoliu, în care focusul este pe creșterea performanței pe care investitorii o așteaptă de la noi”, spune Radu Roșca, președintele executiv al Transilvania Investments.

Transilvania Investments a raportat la sfârșitul primelor 9 luni un activ net de 1.585,52 milioane de lei, în creștere cu 23,8% față de valoarea înregistrată în aceeași perioadă a anului anterior. Valoarea activelor totale deținute de fond la 30 septembrie era de 1.675,62 milioane lei, în creștere cu 24,4% față de aceeași perioadă a anului anterior.

În ultimele 9 luni, Transilvania Investments a finalizat o serie de proiecte cheie în acord cu strategia de dezvoltare a activelor din portofoliu. Turism Felix a încheiat prima fază din dezvoltare a Aqua Park Venus, o investiție de 14 milioane de euro. Aro Palace Brașov va finaliza, la începutul anului viitor, selecția furnizorilor care vor gestiona amplul proiect de modernizare a hotelului Capitol, care urmează să fie redeschis, în 2025, sub denumirea Mercure Brașov Center, în urma asocierii cu grupul Accor.  

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...