1,3 milioane de vehicule electrice au fost vândute în China în 2020

Date:

Se preconizează o creștere de 51% până în 2021

China a devenit o piață relativ bogată pentru vehiculele electrice (VE) în ultima vreme, iar companiile precum Tesla au profitat de această oportunitate. China a înregistrat un număr record de vehicule electrice vândute în țară în 2020, în ciuda recesiunii globale a industriei auto din cauza pandemiei COVID-19. Conform datelor prezentate de TradingPlatforms.com, 1,3 milioane de vehicule electrice au fost vândute în China în 2020 – o creștere de 8% anual, dar se estimează că va crește cu peste 51% în 2021, la aproape 2 milioane.

Vehiculele electrice devin mainstream. China una dintre piețele promițătoare, în ciuda efectelor negative ale pandemiei

Vehiculele electrice au intrat în mainstream-ul auto în ultima vreme, Tesla dând tonul vehiculelor electrice accesibile și totuși elegante. În 2019, piața globală a VE a fost evaluată la puțin peste 162 miliarde de dolari și se așteaptă să aibă o creștere extraordinară în următorul deceniu. Se preconizează că piața globală a vehiculelor electrice va avea o rată de creștere anuală compusă de 22,12% în perioada 2019-2026 și va crește la o valoare de aproape 803 miliarde de dolari în 2026.

China este o piață deosebit de puternică pentru vehicule electrice, unde s-au vândut un număr record de vehicule electrice în 2020. Cu toate acestea, schimbările recente de politici din industria vehiculelor electrice din China și pandemia de coronavirus au încetinit avântul pe piață a vehiculelor electrice. În ciuda acestui fapt, numărul de vehicule electrice vândute în China a înregistrat în continuare o creștere modestă de 8% pe an între 2019 și 2020 la un record de 1,3 milioane de unități vândute.

Se așteaptă o revenire a cererii după scăderea puternică din  2020 din întreaga industrie, iar vânzările de vehicule electrice să crească cu peste 51% până la aproape 2 milioane de vehicule electrice vândute. Expertul în industria auto Chris Jones a remarcat: „Perspectivele sunt foarte bune pentru piața vehiculelor electrice din China în 2021. Există deja o rețea publica standardizată excelentă de stații de încărcare a vehiculelor electrice în China, un sprijin guvernamental bun și acum o revenire a cererii”.

SAIC-GM-Wuling și Tesla au susținut industria chineză de vehicule electrice în vremuri tulburi

Două mărci și vehiculele lor au transportat industria chineză de vehicule electrice prin  perioada dificilă cauzată de pandemie; SAIC-GM-Wuling și Tesla. Tesla Model 3 a fost cel mai popular VE din China până când Mini VE Wuling Hong Guang a intrat pe piață la mijlocul anului 2020. Începând din iulie 2020, Tesla Model 3 a fost cea mai înregistrată mașină electrică nouă din China cu Mini Wuling Hong Guang urmând-o îndeaproape.

Până la sfârșitul anului 2020, SAIC-GM-Wuling devenise cel mai popular brand Mini VE Wuling Hong Guang din China, cu aproximativ 177.000 de unități vândute, comparativ cu cele 137.460 de unități Tesla.

Ambele mărci au avut success, desi oferă două vehicule electrice foarte diferite, fapt ce susținut piața chineză a vehiculelor electrice într-un moment dificil.

„Dacă nu ar fi fost succesul uriaș al acestor două vehicule electrice foarte diferite, piața chineză a vehiculelor electrice ar fi scăzut în 2020. Între ele, cele două modele reprezentau unul din cinci din toate vehiculele electrice vândute în China”, mai declara jones.

Mai multe statistici și informații la: https://tradingplatforms.com/blog/2021/03/17/1-3m-electric-vehicles-were-sold-in-china-in-2020-projected-for-51-increase-by-2021/

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate