23.000 de voluntari angrenaţi de Romsilva la împăduriri

Date:

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva informează că la acțiunile de împădurire din această primăvară au participat peste 23.000 de voluntari, care au plantat “puieți forestieri împreună cu silvicultori în pădurile de stat administrate de Romsilva”.

La nivel național, au fost înregistrați în total 23.375 de participanţi: 14.365 elevi (foto din judeţul Vaslui), 1.930 cadre didactice, 386 studenți, 6.694 membri ai unor asociații neguvernamentale, autorități locale, angajați ai Gărzii Forestiere, ai Gărzii de Mediu, ai Agenției pentru Protecția Mediului, jandarmi, militari, polițiști, pompieri, reprezentanți ai autorităților locale. Romsilva evidenţiază rolul educativ al acţiunilor de acest fel asupra elevilor și studenților, ei “învățând de la silvicultori să planteze puieții forestieri și cum se pot implica, pe viitor, în protejarea pădurilor”.

Romsilva anunţă că până în prezent, în campania de împăduriri de primăvară, „a împădurit 3.260 de hectare, a plantat 7 hectare de perdele forestiere de protecție, a regenerat natural alte 6.578 de hectare de pădure și a realizat completări curente în zonele împădurite în anii anterior și refaceri ale pădurilor calamitate pe alte 1.449 de hectare”. Totodată, „a asigurat gratuit 357.000 de puieți forestieri organizațiilor și voluntarilor care s-au implicat în alte acțiuni de împăduriri, în afara pădurilor de stat”. Campania “continuă în zonele montane, în acest moment zece direcții silvice derulând lucrări de împăduriri și regenerări a pădurilor”.

Romsilva reaminteşte că în acest an, în cele două campanii de împăduriri, din primăvară și toamnă, va regenera „12.881 de hectare, din acestea 8.433 de hectare prin regenerări naturale și 4.448 de hectare prin împăduriri, cu o investiție de 167,4 milioane de lei. În ultimii 27 de ani, Romsilva a regenerat peste 540.000 de hectare de pădure”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

One United Properties accesează o finanțare de 47 de milioane de euro de la Banca Transilvania

One United Properties (BVB: ONE), principalul investitor și dezvoltator...