Acad. Nicolae Zamfir, directorul celui mai mare laser din lume, oaspete de onoare la Conferinţele de Crăciun de la Ateneu

Date:

Zamfir2

Ediţia din acest an a Conferinţelor de Crăciun de la Ateneul Român îl are ca oaspetele de onoare pe profesorul Nicolae Victor Zamfir, membru al Academiei Române, directorul general al Institutului Naţional de Fizică şi Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” (IFIN HH), directorul proiectului Extreme Light Infrastructure-Nuclear Physics (ELI-NP), cel mai mare laser construit până acum pe plan mondial şi cel mai mare proiect de cercetare implementat până acum.în România. Tema conferinţei care va fi susţinută de profesorul Nicolae Victor Zamfir este „Frontierele cunoaşterii – Infrastructura luminii extreme şi fizica nucleară”. Evenimentul are loc luni 26 noiembrie, ora 18.30 la Ateneul Român, se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al M.S. Margareta, Custodele Coroanei Române şi este dedicat Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, celei de a o suta treizecea aniversări a Ateneului Român şi împlinirii a zece ani de la inaugurarea proiectului ELI-NP. Organizatori sunt Institutul Național de Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”, Filarmonica „George Enescu”, Clubul Rotary București – Curtea Veche, Institutul de Fizică Atomică. Evenimentul este sprijinit de Academia Română, Ministerul Educației Naționale, Ministerul Cercetării și Inovării, UEFISCDI.

Conferinţele de Crăciun de la Ateneul Român au ca model conferinţele de Crăciun iniţiate de Michael Farraday la Royal Institute din Londra, cu desfăşurare din 1825. La Ateneul Român, ediţiile precedente ale conferinţelor au fost oferite de profesor Sir Tom Kibble (2013), profesor Joseph Silk (2014), profesor Gerard Mourou (2015, laureatul Premiului Nobel pentru Fizica în 2018), profesor Emilian Dudaş (2017).

Organizând evenimentul din acest an, Măgurele High Tech Cluster (MHTC) anunţă că participarea se face pe bază de înregistrare exclusiv electronic: http://www.mhtc.ro/?p=6890 sau pe site www.mhtc.ro. Accesul la conferinţă este gratuit, cu precizarea la intrare a înscrierii prealabile pe lista MHTC, pentru a intra în posesia locurilor alocate. Invitaţia este adresată cu speranţa participării unui număr cât mai mare de tineri, elevi şi studenţi.

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate