Achizițiile de energie electrică au scăzut cu 9%

Date:

Cererea de energie electrică din România a scăzut cu 9.3%, în timp ce producţia a crescut cu 30%, iar preţurile pe bursa de electricitate (PZU) au scăzut cu 34% în perioada 2 Martie — 25 Mai 2020 comparat cu perioada similară a anului 2019. Cererea de energie electrică din România a scăzut cu 9.3%, în timp ce producţia a crescut cu 30%, iar preţurile pe bursa de electricitate (PZU) au scăzut cu 34% în perioada 2 Martie — 25 Mai 2020 comparat cu perioada similară a anului 2019, scrie Adevărul.ro.

De asemenea, producţia de energie electrică a acoperit 97% din cererea locală în 2020 faţă de doar 67% în 2019. Situaţia de urgenţă impusă de criza sanitară, o perioadă excelentă pentru producţia de energie solară şi eoliană şi funcţionarea la capacitate maximă a reactoarelor de la Cernavodă sunt principalele cauze ale acestor evoluţii. Implicaţiile pe termen scurt asupra producătorilor de energie regenerabilă variabilă şi noilor proiecte în stadiu de dezvoltare sunt relativ negative, potrivit sursei citate. Totodată, scăderi ale cererii de energie electrică au avut loc în majoritatea ţărilor Uniunii Europene, diferenţa majoră reprezentând-o gradul de stricteţe al măsurilor pentru combaterea crizei sanitare. Franţa, Italia şi Spania au înregistrat cele mai mari scăderi ale cererii de energie electrică în perioada restricţiilor impusă de COVID-19 (sursa).

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Bursele JTI pentru Jurnalisti: lansarea editiei 2024-2025

Urmandu-si traditia, Bursele JTI pentru Jurnalisti lanseaza de Ziua...

FoodIntelForum AQUA Carpatica progresează, profitul avansează, veselia debordează

Cea de-a treia zi a FoodIntelForum AQUA Carpatica 2024 începe și...

FoodIntelForum Aqua Carpatica, ediția a VII-A : Business pe măsură

FoodIntelForum AQUA Carpatica, ediția a VII-a, debutează la fel...

Business serios, intensitate maximă la FoodIntelForum AQUA Carpatica

Începem ziua a doua a conferinței FoodIntelForum AQUA Carpatica,...