Acțiune de ecologizare a Pădurii Băneasa

Date:

Asociația pastel, cu sprijinul ProCredit Bank, a organizat o acțiune de ecologizare a Pădurii Băneasa, la care au participat 130 de voluntari adulți și copii. Au strâns o tonă de deșeuri abandonate în pădure. Sub genericul „Refresh Pădurea Băneasa”, a fost al doilea proiect de acest tip organizat de Asociația pastel.

Organizatorii subliniază că „voluntarii prezenți la eveniment au fost echipați cu mănuși, clești de colectare a deșeurilor, greble și saci de gunoi, astfel încât aria acoperită să fie curățată în profunzime, atât de deșeuri mari, cât și de resturi de plastic, cioburi sau materiale textile”.

Andreea Oprea, director executiv al Asociației pastel: „Pădurea Băneasa, această pădure-parc a capitalei, este foarte importantă pentru București, deoarece este populară pentru activitățile din timpul liber, atât individual, cât și în familie, alături de copii. Ne-am bucurat să vedem că au răspuns pozitiv invitației noastre 130 de voluntari, cel mai mic având vârsta de 2 ani. Copiii au fost foarte entuziasmați de această activitate și le mulțumim părinților care îi educă pentru protejarea mediului înconjurător. Sperăm ca prin astfel de inițiative pentru mediu să aducem mai aproape de oameni nevoia adoptării unui comportament grijuliu față de ariile naturale. Le mulțumim tuturor voluntarilor și partenerilor care ne-au sprijinit în desfășurarea acestei activități.”

Andreea Ichim, director general adjunct al ProCredit Bank România: „ProCredit Bank urmărește cu responsabilitate și rigurozitate impactul activităților desfășurate la nivel intern, dar și cel al clienților noștri în ceea ce privește amprenta asupra mediului înconjurător. Ca instituție financiară, suntem conștienți de rolul pe care îl avem în comunitate și de aceea prioritizăm doi piloni importanți pentru societate, cel financiar și cel de mediu, asumându-ne misiunea de a deveni un catalizator al schimbării durabile. Proiectele de mediu stau la baza activității noastre, iar Refresh Pădurea Băneasa este doar una dintre inițiativele cărora ne-am alăturat în acest an. Am acceptat cu drag și cu mult entuziasm propunerea Asociației pastel de a deveni partenerii acestui proiect, pentru că flora și fauna acestei păduri-parc, de care se bucură anul zeci de mii de bucureșteni, au nevoie de grija și atenția noastră, a tuturor. Împreună cu colegii mei, de care sunt mândră că au răspuns într-un număr atât de mare invitației la ecologizare, ne dorim să fim un exemplu în ceea ce privește importanța protejării mediului înconjurător. Avem oportunitatea de a avea un impact pozitiv asupra mediului și vom încuraja mereu astfel de proiecte.”

Organizatorii acțiunii reamintesc că „Pădurea Băneasa este cel mai întins spațiu verde de pe teritoriul Capitalei, iar în martie 2020, Pădurea Băneasa a fost declarată pădure-parc. Această zonă este populară pentru că permite desfășurarea activităților în aer liber, este un loc de relaxare consacrat pentru familii, însă în același timp, deșeurile rezultate în urma activităților dăunează faunei și florei”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

FoodIntelForum Aqua Carpatica, ediția a VII-A : Business pe măsură

FoodIntelForum AQUA Carpatica, ediția a VII-a, debutează la fel...

Business serios, intensitate maximă la FoodIntelForum AQUA Carpatica

Începem ziua a doua a conferinței FoodIntelForum AQUA Carpatica,...

Influencerii înlocuiesc familia și prietenii ca sursă de informare pentru investitori 

În fiecare zi, investitorii individuali caută informații despre diferitele...