Aegon acordă despăgubiri si în cazul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus

Date:

Compania de asigurări de viață Aegon România, parte a grupului financiar internațional Aegon (asigurări de viață, planuri de pensie, soluții pentru investiții), anunță că în acest an nu aplică excluderea riscului pandemiei la niciunul dintre produsele din portofoliu care acoperă decesul sau spitalizarea din îmbolnăvire, ca o măsură excepțională, pentru.  

Sînziana Maioreanu (foto), director general al Aegon România: „În situațiile dificile este cel mai bun moment să dăm dovadă de solidaritate, să fim uniți, să le întindem o mână de ajutor celor din jur. Noi am decis să ne despăgubim clienții si în cazul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus. Concret, pentru asigurările noastre de viață unde există excludere de despăgubire în caz de pandemie, am eliminat acele excluderi până la finalul acestui an, măsură valabilă atât pentru contractele deja existente, cât și pentru cele viitoare. Îmi doresc ca toți clienții noștri să fie sănătoși și în siguranță, dar să știe că, în cazul în care au nevoie, noi suntem gata să îi susținem. Deja ne-am informat clienții și partenerii despre această decizie”.

Alte măsuri aplicate de Aegon România pentru susținerea clienților, a comunității și pentru limitarea pandemiei: munca de acasă pentru toți angajații companiei, modalități digitale prin care clienții își pot administra asigurările, consultanță online și telefonic, donarea a două izolete către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj.

Aegon România apreciază că „industria asigurărilor va fi afectată de faptul că oamenii nu se mai pot deplasa la bănci sau brokeri, precum și de climatul de nesiguranță economică, așadar se va observa o scădere a vânzărilor, chiar dacă jucătorii din acest domeniu fac demersuri semnificative pentru a continua vânzările în mediul online”. 

În 2019, Aegon a înregistrat o creștere cu 25% a vânzării principalelor produse față de 2018. Rezultate principale, comparativ cu anul precedent: volumul total al primelor brute subscrise – circa 120 milioane lei (aproximativ 25 milioane euro), creștere cu circa 25%, peste valoarea estimată; valoarea plasamentelor – 362 milioane lei, creștere cu 44 milioane lei; prima medie brută – 2.313 lei; indemnizațiile pentru polițele ajunse la finalul perioadei contractuale (beneficiile de maturitate și anuitățile) – 6,81 milioane lei; valoarea indemnizațiilor pentru evenimentele asigurate (daune) – 1,8 milioane lei; valoarea medie a despăgubirilor acordate per dosar – 3.817 lei. Aegon a urcat pe locul șapte în clasamentul celor mai importanți asigurători de viață activi pe piața locală. Pe plan internațional, a înregistrat venituri nete de 910 milioane euro în a doua jumătate a anului trecut.

Sînziana Maioreanu: „Cu certitudine că 2020 va arăta complet diferit față de previziunile pe care le-am făcut cu toții la încheierea lui 2019. Cel mai important acum este să trecem cu bine peste această încercare, iar noi și familiile noastre să fim sănătoși. În ceea ce privește industria asigurărilor, cu siguranță că va fi afectată. Totuși, să nu uităm că nevoile noastre rămân aceleași legate de viață, sănătate, economisire, grija pentru cei dragi, pentru propria persoană. Cred că se va schimba modul în care percepem aceste nevoi, care va deveni mai pregnant, de aceea cred că și noi, jucătorii de pe piața asigurărilor, va trebui să ne adaptăm și să îmbunătățim modul în care satisfacem acestei nevoi. Acum, mai mult decât oricând, este lesne de observat că asigurarea nu este un lux, ci o necesitate, pentru că normalitatea cu care eram obișnuiți se poate schimba într-o fracțiune de secundă!”

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Influencerii înlocuiesc familia și prietenii ca sursă de informare pentru investitori 

În fiecare zi, investitorii individuali caută informații despre diferitele...

Calm pe piața cripto după halvingul Bitcoin

Mișcările de pe piața cripto au fost destul de...

Finanțarea companiilor

| de Laurențiu Stan, consultant financiar (foto)