Ionuț Paulenco, analistul de piață pentru România al eToro, vă oferă comentariul său săptămânal privind ultimele evenimente de pe piețele financiare.

AirBnB își raportează câștigurile joi, sperând la o normalizare a situației. Serviciul de cazare a avut dificultăți în ultimul an din cauza restricțiilor de călătorie, veniturile scăzând cu 30% în 2020,  la 3,4 miliarde de dolari.

În ciuda scăderii vânzărilor, Airbnb a dat dovadă anul trecut de o reziliență surprinzătoare în ciuda restricțiilor, rămânând pe linia de plutire prin valorificarea piețelor interne de călătorii. Analiștii anticipează că veniturile din primul trimestru au crescut probabil cu 56%, la 717,96 milioane dolari raportate în aceeași perioadă a anului trecut.

Lucrurile sunt pe cale sa se îmbunătățească și mai mult pentru Airbnb pe măsură ce călătoriile se reiau. Am văzut deja anunțuri pozitive din partea autorităților care speră să reînceapă turismul. Americanilor care au fost complet vaccinați împotriva Covid-19 li se va permite să călătorească în Uniunea Europeană în această vară. Iar Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) a declarat recent că „persoanele care sunt complet vaccinate cu un vaccin autorizat de FDA pot călători în siguranță în Statele Unite”.

Chiar și într-o etapă post-pandemie, Airbnb își poate continua recuperarea, deoarece oamenii care doresc să călătorească dar vor să evite mulțimile ar putea prefera închirierea unui apartament în locul unei camere la un hotel tradițional.

În plus, Airbnb a intrat într-un nou parteneriat cu Visa, permițând gazdelor să mute cu ușurință banii de la Airbnb într-un cont bancar asociat cu un card de debit Visa eligibil.

_________________

Despre eToro

eToro a fost fondată în 2007 cu misiunea de a deschide piețele globale pentru ca toți cei interesați să poată tranzacționa și investi într-un mod simplu și transparent. Platforma eToro permite tuturor să investească în activele pe care și le doresc, de la acțiuni la mărfuri până la active cripto. Suntem o comunitate globală cu peste 20 milioane de utilizatori înregistrați care își împărtășesc strategiile de investiții; oricine poate copia tranzacțiile celor care au avut cel mai mult succes. Datorită simplității platformei, utilizatorii pot cumpăra, deține sau vinde active, pot să își monitorizeze portofoliul în timp real, și pot tranzacționa oricând doresc.


Atenționare privind exonerarea de răspundere

Această comunicare este doar în scopuri de informare și educație și nu trebuie luată drept sfat pentru investiții sau recomandare personală, ofertă sau solicitare de a cumpăra sau vinde orice instrumente financiare. Acest material a fost pregătit fără a ține cont de vreun obiectiv de investiții anume al destinatarului sau de situația sa financiară și nu a fost pregătit în conformitate cu cerințele legale și de reglementare pentru promovarea cercetărilor independente. Orice referință la performanțele trecute sau viitoare ale unui instrument financiar, indice sau produs de investiții complex nu sunt și nu trebuie considerate a fi un indicator sigur pentru rezultate viitoare. eToro nu își asumă nicio răspundere că informațiile incluse în acest raport sunt în totalitate corecte și complete.

DISTRIBUIȚI