Ajutor pentru angajatorii din IT în reducerea costurilor de recrutare

Date:

Marketplace-ul de recrutare în IT Huntly, lansat în România, „ajută companiile internaționale de tehnologie să acceseze mai eficient specialiști talentați și să își eficientizeze procesul de recrutare. Huntly vine în sprijinul angajatorilor IT cu noi facilități, printre care posibilitatea de a posta gratuit anunțuri de angajare pe platformă, comisioane flexibile și acces la o rețea de peste 150 de recrutori locali. Cu aceste beneficii, companiile își pot optimiza costurile pentru a rezista mai ușor recesiunii economice actuale”.

Huntly a realizat un studiu care arată că „principalele motive pentru angajarea dezvoltatorilor din Europa de Est, inclusiv a celor din România, sunt:

  • Baza extinsă de specialiști (circa 1 milion în regiunea ECE)
  • Competențe variate (cunoașterea limbii engleze, educație STEM, competențe tehnice solide, în special în PHP, C# și Java în cazul României)
  • Salarii accesibile pentru dezvoltatori (în România, începând de la 23.000 de dolari/an pentru un post de junior, până la 56.000 de dolari/an pentru un lider de echipă)
  • Mediu de afaceri favorabil (legislație și politici noi care vizează simplificarea condițiilor de afaceri și fiscale);
  • Securitate solidă a datelor (confidențialitate și protecție a datelor în conformitate cu standardele stabilite în majoritatea țărilor membre UE)
  • Locație convenabilă (diferență de fus orar de 1-2 ore față de țările din Europa de Vest)
  • Mentalitate occidentală (etică și valori de lucru similare cu cele ale companiilor vest-europene și americane)”

Huntly subliniază că disrupe practicile tradiționale de recrutare în IT: „Recrutarea candidaților potriviți poate fi un proces destul de lung și costisitor pentru companiile de IT. Huntly disrupe practicile tradiționale de recrutare din industrie, oferind angajatorilor acces la o platformă inovatoare și la o comunitate locală de recrutori, astfel încât aceștia să își poată eficientiza procesul de angajare din punct de vedere al costurilor și timpului.

Noii utilizatori pot publica gratuit posturile vacante pe Huntly și alege bonusuri unice pentru recrutori. Bonusul total de recomandare constituie, de obicei, 5-7% din salariul anual brut al candidatului, față de 15-20% în cazul agențiilor de recrutare tradiționale. Procesul de angajare devine astfel de patru ori mai ieftin pentru angajatori decât media pieței. În plus, echipa Huntly verifică în prealabil fiecare CV primit, ceea ce contribuie o creștere de 10 ori a numărului de candidați relevanți (4 din 5 candidați recomandați unui client sunt invitați la un interviu)”.

 Nadiia Kovalchuk, recrutor IT de top din echipa Huntly: „Piața de IT trece prin schimbări rapide pe fondul recesiunii economice. În timp ce înainte, companiile de IT se concentrau pe accelerarea creșterii, acum prioritatea constă în eficiența costurilor. Intrarea pe noi piețe devine o mișcare strategică ce permite companiilor să acceseze noi talente și să își reducă cheltuielile. Prin intermediul Huntly, recrutarea de talente devine de patru ori mai accesibilă decât media pieței și mai rapidă, datorită rețelei extinse de recrutori locali conectați la platforma noastră. Ne dorim să devenim un partener de încredere în aceste vremuri dificile pentru industrie. În continuare, ne angajăm să îmbunătățim serviciile și capacitățile tehnice pentru a oferi beneficii și mai mari clienților noștri.”

Cum funcționează: „Platforma a fost dezvoltată de către inginerii software de top ai companiei Meta din California în colaborare cu recrutori cu experiență în domeniul IT. Aceasta se distinge prin interfața sa intuitivă și transparența etapelor de recrutare pentru părțile implicate (angajator, recrutor și candidat).

  1. În prima etapă, angajatorul stabilește valoarea bonusului de recomandare (de obicei între 2.000 și 5.000 de dolari). Apoi, acesta trimite posturile vacante către echipa Huntly pentru a fi publicate pe platformă.
  2. După obținerea CV-urilor de la recrutori, echipa Huntly le selectează pe cele mai potrivite.
  3. Următorul pas constă în interviurile companiei cu candidații și selecția acestora pentru ocuparea posturilor disponibile.
  4. La finalizarea procesului de angajare a candidatului, angajatorul plătește un bonus unic recrutorului și o taxă redusă pentru platformă.

Mai multe companii globale de tehnologie au apelat deja la serviciile platformei pentru găsirea candidaților, cum ar fi Paessler, ChromaWay, LivePerson și Dotmatics.”

Huntly este caracterizat ca „un marketplace de ultimă generație dedicat recrutării în domeniul IT în regiunea Europei Centrale și de Est. Huntly oferă companiilor internaționale de tehnologie o alternativă mai rentabilă față de agențiile de recrutare, care permite reducerea costurilor cu până la patru ori comparativ cu media pieței. Cu o rețea de peste 150 de recrutori locali, Huntly furnizează cele mai potrivite CV-uri, ceea ce contribuie la o creștere de 10 ori a numărului de candidați relevanți și la o rată mai mare de conversie (4 din 5 candidați sunt invitați la interviu). Huntly oferă, de asemenea, cele mai mari bonusuri de recomandare de pe piață pentru recrutorii IT (până la 4.000 de dolari). Angajatorii stabilesc mărimea acestor bonusuri, motivând astfel recrutorii să recomande cei mai buni candidați”.

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...