Arctic Stream, 146% creștere a profitului în primul trimestru din 2023

Date:

Compania Arctic Stream, integrator de infrastructură și securitate IT, emitent listat la Bursa de Valori București (BVB) sub simbolul AST, anunță că „a înregistrat, la finalul primului trimestru din 2023, un profit net cu 146% mai mare decât în același trimestru din 2022, pe fondul obținerii unor venituri mai mari cu 173% față de perioada similară a anului trecut.

Profitul net al companiei s-a situat la 2,21 milioane de lei (0,45 milioane de euro), fiind de 2,4 ori mai mare decât cel din T1 2022 (0,9 milioane lei), respectiv de 5 ori mai mare decât cel din T1 2021 (0,4 milioane lei). Este cel mai bun rezultat pentru un prim trimestru anual, din istoria Arctic Stream, în condițiile în care, în mod obișnuit, pe piața integratorilor de soluții IT, dar și în alte segmente ale pieței IT&C, primele trei luni ale anului aduc venituri mai reduse față de finalul anului.

Rezultatul a fost obținut pe fondul unei creșteri consistente a veniturilor, de 2,7 ori, până la 29,43 milioane de lei (5,89 milioane de euro), față de cele 10,76 milioane de lei, înregistrate în T1 2022. Față de cele 4,16 milioane realizate în T1 2021, creșterea este de 7 ori.

Performanțele Arctic Stream s-au datorat, pe de o parte, intensificării activității comerciale (semnarea mai multor contracte începând cu a doua jumătate a anului trecut), iar pe de altă parte, consolidării echipei, atât la nivel numeric, cât și al capabilităților și certificărilor deținute de angajați. Echipa companiei a crescut, în ultimii doi ani, de la 8 persoane (T1 2021), la 27 de angajați și colaboratori (T1 2023)”.

Dragoș Octavian Diaconu, fondator și director general al Arctic Stream: „Rezultatele solide de la finele primului trimestru din 2023 confirmă eforturile depuse de Arctic Stream pe mai multe planuri: al eficacității operaționale, al performanțelor în vânzări și al îmbunătățirii expertizei tehnice. Toate acestea ne permit să preluăm mai multe proiecte și să le executăm la nivel de excelență, ceea ce ne atrage aprecierea clienților, contribuie la construirea de parteneriate solide cu aceștia și impune Arctic Stream drept un brand de referință pe piața integratorilor de soluții IT. Climatul economic nu este lipsit de provocări și riscul de recesiune în economiile dezvoltate se menține ridicat, dar cred că, în România, nu vor lipsi oportunitățile pe piața IT&C, în următorii ani. Atât entitățile din sectorul public, cât și companiile private înțeleg că, fără o infrastructură IT configurată pe baza celor mai recente tehnologii și capabilă să facă față oricăror riscuri de securitate, nimeni nu poate valorifica deplin potențialul transformării digitale.” 

Arctic Stream a anunțat în T1 2023 „semnarea a două contracte semnificative, valoarea fiecăruia depășind 10% din cifra de afaceri realizată de companie în anul anterior (82 milioane de lei). Unul dintre acestea se ridică la 1,55 milioane USD, vizând furnizarea de echipamente aferente infrastructurilor de comunicații unui client din sectorul privat. Cel de-al doilea are drept obiectiv oferirea de sisteme integrate pentru rețele de comunicații și data center pentru un client din sectorul public, valoarea contractului fiind de 11,5 milioane de lei”.

Vlad Mihu, Chief Operating Officer și acționar minoritar, Arctic Stream: „Performanțele în creștere ale Arctic Stream se datorează nu doar faptului că am atras mai mulți colegi alături de noi, din ipostaza de companie listată, ci și faptului că echipa împărtășește aceleași valori, sintetizate în sloganul nostru Going the Extra Mile. Toți suntem gata să facem un pas în plus față de solicitările clienților și să le propunem cele mai inovatoare soluții, deși acestea presupun un efort suplimentar. Suntem convinși că această abordare ne aduce nu doar clienți, ci parteneri care vor apela la noi pe termen lung.” 

Pentru recompensarea și motivarea angajaților actuali, precum și pentru atragerea de noi experți de top în echipă, Arctic Stream derulează „un program tip Stock Options Plan, aprobat de acționari în aprilie 2022. Programul vizează 2,38% din capitalul social, dar fondatorul și acționarul principal nu va beneficia de acțiunile răscumpărate”.

Raportul financiar integral al Arctic Stream, pentru primul trimestru din 2023, poate fi consultat pe pagina emitentului, de pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti, și pe site-ul companiei

Arctic Stream (listată la Bursa de Valori București, sub simbolul AST) este „o companie cu capital integral românesc, fondată în 2017, cu un portofoliu de servicii care include: evaluarea infrastructurii IT; consultanță; proiectarea, reproiectarea, integrarea și dezvoltarea infrastructurii de date și de securitate IT; managementul de proiect, configurarea, implementarea și migrarea de soluții complexe; alături de mentenanță și suportul operațional post-implementare. Compania deține certificarea Cisco Certified Premier Partner din anul 2017, alături de alte numeroase ale certificări de la producători de top mondial, având parteneriate cu firme precum Cisco Systems, Dell, Fortinet, Heimdal Security, Netapp, Nutanix, Palo Alto, Recorded Future, Veeam, VMware și Zscaler”.

 

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

OTP Bank România, finanțare de 31,4 milioane euro pentru Nusco Imobiliara  

OTP Bank România anunță „încheierea unui acord de finanțare...

Hub tehnologic în București pentru capacități digitale, de date și tehnologie

Grupul Ahold Delhaize anunță lansarea unui hub de tehnologie...

Noul contract colectiv de muncă între Consiliul Patronatelor Bancare din România și federațiile sindicale 

Consiliul Patronatelor Bancare din România (CPBR), organizația patronală reprezentativă...