Arctic Stream, direct pe locul 460 într-un top 1000 Financial Times

Date:

Compania Arctic Stream, integrator de infrastructură și securitate IT și emitent listat la Bursa de Valori București (BVB) sub simbolul AST, anunță că „a intrat direct pe locul 460 în clasamentul FT 1.000 de companii cu cea mai rapidă creșterea din Europa. Topul, realizat de publicația de business globală, Financial Times (FT), alături de platforma online de procesare și vizualizare a datelor, Statista, a ajuns la cea de-a opta ediție. 

Plasarea Arctic Stream între primele 500 de companii din clasament s-a datorat unei rate de creștere absolute de 354,5% a veniturilor, respectiv a atingerii unei rate de creștere anuale compuse (CAGR) de 65,6%, în numai trei ani. Între 2019 și 2022, cifra de afaceri a integratorului de soluții IT din România a urcat de la 3,76 milioane de euro până la 16,49 milioane de euro.

Pentru includerea în ediția din 2024, a fost necesar ca fiecare dintre cele 1.000 de companii să fi avut o CAGR minimă de 36,9% în perioada amintită. Or, în cazul Arctic Stream, această condiție minimă a fost depășită de aproape două ori. 

Metodologia utilizată de FT și Statista a avut în vedere date financiare certificate și patru criterii principale pentru includerea în clasament: (1) Venituri minime de 100.000 euro în 2019; (2) Venituri de cel puțin 1,5 milioane de euro generate în 2022; (3) Compania să fie una independentă (nu o filială sau sucursală); și (4) Creșterea să fi fost organică, stimulată intern, nu prin achiziții și fuziuni”.

Dragoș Octavian Diaconu, fondator și director general al Arctic Stream: „Sunt onorat de includerea în acest prestigios top al Financial Times și Statista, alături de alte companii europene care au înregistrat o creștere substanțială a veniturilor între 2019 și 2022, o perioadă marcată de multe dificultăți economice. Am obținut, astfel, încă o atestare a performanțelor noastre, dintr-o sursă independentă, și mă bucur să împărtășim această veste tuturor acționarilor și altor părți interesate. Este o nouă ocazie de a le mulțumi colegilor din echipa Arctic Stream, alături de care sunt convins că vom obține rezultate excelente în continuare, câtă vreme valorificăm tot ce am acumulat împreună și ne menținem dedicarea, potrivit sloganului nostru: Going the Extra Mile. Sunt și alte companii bune în România, care au crescut frumos în ultimii ani și pe care le încurajez să se înscrie în edițiile viitoare ale acestui clasament.”

În afară de Arctic Stream, actuala ediție a „FT 1.000 de companii cu cea mai rapidă creșterea din Europa” mai include trei companii din România: AscentCore Technology (locul 185), RebelDot (locul 382), Mindit.io (locul 832), toate din domeniul IT. Polonia are 43 de firme în top, Ungaria, 12, iar Cehia, 11. Tot din Cehia, fiind și listată la Bursa din Praga, este compania situată pe primul loc: Raylyst Solar, un distribuitor de panouri solare și alte produse fotovoltaice, care a înregistrat o CAGR de 824,4% între 2019 și 2022. 
Pentru detalii suplimentare, puteți consulta clasamentul „FT 1000: the eighth annual ranking of Europe’s fastest-growing companies”.

Arctic Stream (listată la Bursa de Valori București, sub simbolul AST) este caracterizată ca „o companie cu capital integral românesc, fondată în 2017, cu un portofoliu de servicii care include: evaluarea infrastructurii IT; consultanța; proiectarea, reproiectarea, integrarea și dezvoltarea infrastructurii de date și de securitate IT; managementul de proiect, configurarea, implementarea și migrarea de soluții complexe; alături de mentenanța și suportul operațional post-implementare. Compania deține certificarea Cisco Certified Premier Partner din anul 2017, alături de alte numeroase ale certificări de la producători de top mondial, având parteneriate cu firme precum Cisco Systems, Dell, Fortinet, Netapp, Nutanix, Palo Alto, Recorded Future, Veeam, VMware și Zscaler”.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Autolaborator pentru monitorizarea calității aerului, trimis de România în Moldova

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor din România a donat...

Program de dezvoltare profesională creat de Junior Achievement România și Nestlé România

Organizația Junior Achievement (JA) România și compania Nestlé România...