ART SAFARI – 7.000 m2 de artă în centrul Bucureștiului!

Date:

Arta cucerește (din nou) Bucureștiul! Ediția din 2017 a Pavilionului de artă București – Art Safari se desfășoară în perioada 19 mai -18 iunie 2017, la Galeriile Kretzulescu (Calea Victoriei 45), sub patronajul Primăriei Municipiului București, CNR UNESCO și Federația Europeană a Cluburilor UNESCO, Centrelor și Asociațiilor.
Ca în fiecare an, Art Safari București reintroduce în circuitul urban spații uitate. În 2016, Palatul Dacia – România, în anul 2015, Garajul Ciclop, iar anul acesta este rândul Galeriilor Kretzulescu să intre în atenția publicului bucureștean.
Ce aduce nou Art Safari București 2017?
Pavilionul Muzeal este dedicat expoziției Luchian și independenții, prilejuite de Centenarul Luchian, și va cuprinde opere ale artistului din peste 20 de instituții muzeale, dar și din cele mai importante colecții private. Cea mai mare expoziție Luchian din ultimii 50 de ani va oferi o privire de ansamblu asupra creației „înnoitorului picturii românești”, făcând referire și la gruparea de secesiune artistică ce s-a conturat în jurul personalității sale, la sfârșitul secolului al XIX-lea.
Expoziția Centrală a Pavilionului de Artă Contemporană, intitulată Notes on a Landscape, curatoriată de Wim Waelput (directorul și fondatorul platformei pentru artă contemporană din Ghent), adresează diversele tipuri de mesaj și de rol social ale artistului român. Expoziția propune o explorare a tipurilor de preocupare artistică reprezentative pentru istoria artei românești.
Pavilionul Galeriilor va fi anul acesta un spațiu dinamic, în care vor expune galerii din România și din străinătate, publicul având posibilitatea să viziteze noi expoziții în fiecare săptămână.
Art Dialogue va continua printr-un amplu program de conferințe, lansări de carte, performance-uri și proiecții video la care vor participa specialiști din lumea artei din toată Europa.
Pavilionul Art Safari este un eveniment anual destinat deopotrivă artei românești și regionale. Un eveniment unic ca amploare în România, care prezintă publicului o Expoziție Centrală curatoriată de un expert internațional și o zonă expozițională la care sunt invitate să expună importante galerii de artă modernă și contemporană din România și regiune. Art Safari așează Bucureștiul pe harta marilor evenimente culturale europene.
Mai multe detalii pe artsafari.ro.

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

AAFBR lanseaza în România programul ESG Essentials

Asociatia Analistilor Financiar-Bancari  din Romania (AAFBR) in parteneriat cu...

Piața energiei electrice se va schimba în 2023 

Piața energiei electrice din UE se va schimba în...

Piețele cripto își păstrează în mare parte câștigurile recente

Piețele cripto și-au păstrat în mare parte câștigurile recente,...