ASE Bucureşti, în Top Shanghai pentru economie

Date:

 

Universităţile româneşti de elită îşi reconfirmă aspiraţiile academice distincte prin poziţiile de ultimă oră în topuri internaţionale de referinţă, Top Shanghai şi QS World University Ranking.

În Academic Ranking of World Universities/ARWU (Top Shanghai), la nivelul primelor 500 de locuri (din peste 4000 de universități clasificate) se regăsesc cinci universități din România, dintre care patru sunt membre ale Consorțiului Universitaria. Academia de Studii Economice din Bucureşti se află în zona locurilor 151-200 pentru domeniul ştiinţe sociale, subdomeniul economie. Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca şi Universitatea din București se regăsesc la locurile 201-300, iar Universitatea Politehnica din Bucureşti, pe locurile 401-500 pentru domeniul ştiinţele naturii, subdomeniile matematică. Universitatea de Vest din Timișoara se află în zona locurilor 301-400, iar Universitatea Politehnica din Bucureşti, pe locurile 401-500 în domeniul ştiinţele naturii, subdomeniul fizică. Evaluarea vizează perioada 2011-2015, după criteriile: numărul de publicații pe instituție; ponderea citărilor publicațiilor unei instituții; numărul de publicații care au fost găsite cu cel puțin două țări diferite în adresele autorilor împărțite la numărul total de publicații; numărul de lucrări publicate în Top Journals, numărul personalului unei instituții care a câștigat un premiu semnificativ.

În QS World University Rankings 2017, Academia de Studii Economice din Bucureşti se află în top 301-350 mondial pentru subdomeniul economie și econometrie şi pe locul I la nivel naţional în subdomeniile economie

şi econometrie, business şi management, administraţie şi politici sociale. Clasamentul internaţional include peste 900 de universităţi. Criteriile de evaluare sunt: reputaţia academică, citările internaţionale ale publicaţiilor membrilor comunităţii universitare, reputaţia în rândul angajatorilor, numărul de studenţi internaţionali.

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate