ASF aprobă începerea ofertei publice inițiale pentru listarea a 28,5% din capitalul JT Grup Oil la Bursa de Valori București

Date:

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat în ședința de miercuri, 22 mai 2024, Prospectul pentru oferta publică inițială de vânzare a 10 milioane de acțiuni în vederea listării JT Grup Oil pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti, piața AeRO.

Oferta publică inițială, de zece zile lucrătoare, va începe pe 28 mai 2024 și se va derula până la data de 10 iunie 2024. 

Compania JT Grup Oil va emite 10.000.000 de acțiuni ordinare noi ca urmare a hotărârii adunării generale extraordinare a acționarilor de majorare a capitalului social. Valoarea unei acțiuni rezultată în baza raportului de evaluare este de 7,38 lei/acțiune, iar prețul de ofertă la care vor fi tranzacționate acțiunile este de 6,50 lei per acțiune. Pentru cererile depuse în primele cinci zile lucrătoare ale perioadei de ofertă, investitorii vor beneficia de o reducere de 16% din prețul de ofertă și astfel vor putea subscrie la prețul de 5,46 lei/acțiune.  

Oferta publică este adresată investitorilor instituționali și de retail, investiția minimă fiind de 300 de acțiuni. Alocarea acțiunilor se va face în ordinea subscrierilor, iar în cazul unei suprasubscrieri, metoda de alocare va fi „pro-rata”. Prospectul depus de JT Grup Oil, una dintre cele mai importante companii ce activează pe piața distribuției de carburanți, poate fi consultat public pe site-ul companiei și pe website-ul BVB.

Listarea la BVB va majora capitalul social al JT Grup Oil cu aproximativ 14 milioane de euro, sumă pe care grupul o va investi în noi proiecte și tehnologii pentru eficientizarea operațiunilor și în dezvoltarea și extinderea gamei de servicii. 

Intermediarul ofertei publice inițiale este S.S.I.F. INTERDEALER CAPITAL INVEST S.A. Odată cu deschiderea ofertei publice în cadrul sistemului multilateral operat de Bursa de Valori București, acțiunile vor fi tranzacționate sub simbolul „JTG”.

Aprobarea Prospectului și listarea JT Grup Oil pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare al Bursei de Valori București reprezintă un pas important în direcția consolidării poziției noastre pe piață. Prin listarea pe piața bursieră vom majora capitalul social cu aproximativ 14 milioane de euro, sumă pe care o vom aloca în dezvoltarea unor noi linii de business. Pe lângă distribuirea de dividende sub formă de numerar, avem în plan, în cazul în care performanţele înregistrate anual ne vor permite acest lucru, și distribuirea dividendelor sub formă de acţiuni gratuite.”, punctează Bogdan Aldea, Președinte al Consiliului de Administrație și Directorul General al JT Grup Oil S.A a

Steluța Lebidov, CFO, JT Gup Oil, adaugă: „Invităm investitorii să investească într-o companie sigură din punct de vedere financiar, cu o viziune strategică orientată spre viitor. Rezultatele solide din ultimii zece ani, arată o creștere constantă a cifrei de afaceri, de la 136 milioane RON în 2014 la aproape 300 milioane RON în 2023. Bazându-ne pe aceste cifre, din 2025 previziunile noastre arată o creștere a cantității vândute de la 50 de mii de tone la 500 de mii de tone anual, care va genera o multiplicare a cifrei de afaceri de aproximativ 10 ori, de la 300 milioane RON până la aproximativ 3 miliarde RON. De asemenea, ne așteptăm ca profitul să înregistreze o evoluție constantă având în vedere deținerea propriului terminal, care va fi complet funcțional până la finalul acestui an. Creșterea profitului la aproximativ 80 milioane RON va fi generată de două surse suplimentare de venit, respectiv serviciile prestate în cadrul JT Terminal și activitatea de trading pe JT Grup Oil S.A.” 

În prezent, JT Grup Oil dezvoltă JT Terminal, cel mai nou terminal de produse petroliere lichide de la Marea Neagră. Investiția în acest proiect se ridică la 25 milioane de euro și este finanțată integral din trei surse: capital propriu, linie de credit la Unicredit Bank în valoare de 9 milioane de euro și un grant de infrastructură mare de 11,5 milioane de euro. 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Locuri de muncă vacante

Agenții economici din județul Ilfov anunță 2720 de locuri...

Finanțare de 19 milioane euro pentru Mitiska REIM cu asistență asigurată de PeliPartners

PeliPartners anunță că, printr-o echipă coordonată de Carmen Peli,...