Asociația CFA România și-a ales conducerea pentru următorii doi ani

Date:

Membrii Asociației CFA România au ales Președintele și componența Consiliului Director care va conduce organizația în următorii doi ani (octombrie 2020 – 2022).

Funcția de Președinteva fi deținută de Alexandra Smedoiu, CFA, iar cele două poziții de Vicepreședinte vor fi deținute de Adrian Codirlașu, CFA și de Răzvan Szilagyi, CFA. Funcția de Trezorier al organizației va fi îndeplinită de Andreea Nica, CFA.

Totodată, Dorin Badea, CFA, Adrian Popa, CFA, Cristian Popa, CFA, Mugur Popescu, CFA și Mihai Purcărea, CFA, membrii aleși aiConsiliului Director, vor conduce și vor contribui la dezvoltarea și notorietatea asociației.

Alexandra Smedoiu, CFA – Președinte al Asociației CFA România, declară: „Alături de cei mai buni profesioniști din domeniul financiar, vom continua să ne implicăm în proiecte de impact pentru societate, precum cele de educație financiară, dar și îninițiative de dezvoltare a piețelor financiare în România, ca pilon de susținere a economiei românești.” 

Adrian Codirlașu, CFA – Vicepreședinte al Asociației CFA România (Președinteîntreanii 2016 – octombrie 2020), declară: „Cum cel de al doliea mandat al meu a luat sfârșit, consider că a fost o mare onoare pentru mine să reprezint din funcția de Președinte Asociația CFA România. Am realizat foarte multe, însă efortul pentru implementarea proiectelor organizației pe care am reprezentat-o mai mult de patru ani, este unul comun și doresc pe această cale să mulțumesc membrilor Consiliului Director, colegilor executivi, precum și voluntarilor pentru colaborarea din acești ani. Suntem o echipa puternică, iar Asociația CFA România este o organizație remarcabilă. Îi urez mult succes Alexandrei Smedoiu în noua poziție și sunt sigur că va avea rezultate excepționale”.

Titlul CFA® este unul dintre cele mai prestigioase din lume in randul profesionistilor din domeniul financiar. Administrat de catre CFA Institute, programul CFA este un program post-universitar, care pregateste si testeaza candidatii in domeniul eticii si standardelor profesionale, analizei situatiilor financiare, economiei, managementului de portofoliu, analizei si evaluarii diverselor instrumente financiare si de investitii.

Astazi, in lume exista peste 170.000 de detinatori ai acestuititlu, majoritatea fiind afiliati la cele 159 organizatii membre ale CFA Institute.

Candidatii pentru titlul CFA® trebuie sa promoveze o serie de trei examene cu frecventa anuala. Fiecare examen presupune cca. 250-300 de ore de studiu individual. In plus, sunt necesari 4 ani de experienta profesionala relevanta in domeniul financiar, precum si aderarea la un cod de standarde etice si profesionale stricte.

Asociatia CFA Romania este organizatia profesionistilor in investitii din Romania, detinatori ai titlului Chartered Financial Analyst (CFA®), calificare administrata de CFA Institute (USA). Asociatia CFA Romania are misiunea de a promova interesele specialistilor in investitii si de a mentine standarde ridicate de integritate si excelenta profesionala.

In prezent, Asociatia CFA Romania are peste 225 de membri, detinatori ai titlului de Chartered Financial Analyst (CFA®). Profesionistii care sunt membri ai Asociatiei CFA Romania lucreaza pentru institutii de reglementare, institutii supranationale, institutii bancare, firme de asigurari, firme de intermediere de valori imobiliare, firme de asset management, fonduri de pensii, firme de consultanta, sectorul public, institutii de invatamant, companii care activeaza in diverse sectoare economice etc.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Noile reglementări UE pentru creșterea eficienței energetice a clădirilor, tema centrală a Forumului România Eficientă 2024

Creșterea performanței energetice a clădirilor, responsabile pentru 40% din...

Lavazza – cifră de afaceri de peste 3 miliarde de de euro în 2023

Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare...

Hidroelectrica propune repartizarea a 100% din profitul realizat în 2023 către acționari

Hidroelectrica propune acționarilor repartizarea a 100% din profitul net...