Atestarea întreprinderilor sociale

Date:

Luna mai este „Luna promovării economiei sociale”. În acest context, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ilfov prezintă informații necesare atestării întreprinderilor sociale:

„Conform Legii nr. 219/2015, întreprinderea socială poate fi orice persoană juridică de drept privat care desfășoară activităţi în domeniul economiei sociale, care deține un atestat de întreprindere socială și respectă principiile economiei sociale.

Statutul de întreprindere socială se recunoaște prin acordarea unui atestat de întreprindere socială. Atestatul se acordă acelor întreprinderi sociale care dispun prin actele de înfiinţare şi funcţionare respectarea următoarelor criterii:

a) acţionează în scop social şi/sau în interesul general al comunităţii;

b) alocă minimum 90% din profitul realizat scopului social şi rezervei statutare;

c) se obligă să transmită bunurile rămase în urma lichidării către una sau mai multe întreprinderi sociale;

d) aplică principiul echităţii sociale faţă de angajaţi, asigurând niveluri de salarizare echitabile, între care nu pot exista diferenţe care să depăşească raportul de 1 la 8.

Atestarea întreprinderilor sociale este gratuită și se realizează, în baza unei cereri, de către Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă prin agențiile județene, respectiv cea municipală. Compartimentele de economie socială din cadrul agențiilor teritoriale informează şi acordă sprijin metodologic pentru derularea procedurii de atestare a întreprinderilor sociale, precum şi pentru desfăşurarea activităţii acestora în raport cu drepturile şi obligaţiile acestora în calitate de întreprinderi sociale.

Pentru informaţii suplimentare persoanele interesate se pot adresa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Ilfov – compartiment Economie Socială, cu sediul în Bucureşti, str. Ruginoasa, nr. 4, sector 4, precum și la numărul de telefon 021.330.37.08 sau pe adresa de e-mail [email protected].” 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Restart Energy a finalizat două proiecte fotovoltaice pentru compania Com Divers, în valoare totală de peste 300.000 de euro

Armand Domuța, CEO & Founder Restart Energy: „Proiectele fotovoltaice...

Proiecte de tehnologie digitală privind moneda digitală CBDC

| de Elena Dobre, membru al Asociației pentru Studii și Prognoze Economico-Sociale – filiala Dobrogea

Ungaria über alles…

| de Laurențiu Mironescu președintele Ligii Navale Române

Țările în curs de dezvoltare… se dezvoltă

Transformările structurale care au loc în lume, pe multiple...