Atributele care aduc profit unui liceu privat

Date:

Interviu Muchait Biner, manager ICHB

Despre educație, despre învățământ și despre unități de învățământ private, deci despre businessul acestor unități educaționale, împreună cu invitatul Muchait Biner, manager al Liceului teoretic internațional de informatică din București din Colentina. Aș vrea să plecăm de la un element istoric. 23 de ani de activitate. Și vă mândriți că ați devenit cea mai mare școală din România din domeniul privat. Aproape 4.000 de elevi din peste 40 de țări, 85% români, 14% străini, aproape 450 de cadre didactice și peste 1.800 de elevi absolvenți. Iată statistica într-o singură frază care arată în cifre istoricul celor 23 de ani de existență. Care este principalul atribut al liceului despre care vorbim?
În legătură cu începutul istoric, în 1994 s-a deschis Liceul Internațional de Informatică din Constanța cu 19 elevi, în urma căruia s-a alăturat și Liceul Internațional de Informatică din București (International School of Bucharest), în 2003 școlile Spectrum, în 2010 în afară de Constanța și București s-au deschis în Iași, Cluj, Ploiești. Anul acesta în Colentina am deschis un nou campus, în București, în Oradea s-a mai deschis o școală internațională. Deci în șase orașe. Motto-ul nostru este „Mai mult decât educația”. Când s-a deschis școala noastră, deși încă nici clădirea nu era gata făcută, s-a deschis în ideea de a participa în educația societății, de a colabora împreună cu toți cei care sunt implicați în învățământ pentru o creștere naturală a țării și împreună să facem un schimb de experiență cu oameni de afaceri din Turcia și cei din România.

Aveți investiția din București (Colentina), Liceul internațional de informatică. Ce a însemnat investiția aceasta?
În 2010 am intrat în clădire. Liceul Internațional de Informatică, campusul din Colentina, s-a deschis anul acesta. În clădire noi am făcut o investiție de peste 6 milioane de euro. O investiție imensă, cu toate dotările care sunt necesare pentru o școală de calitate. Toată aparatura, laboratoarele. Am luat clădirea când era la roșu și a trebuit să punem toate accesoriile. Deși clădirea nu avea, noi am atașat în structura principală o bibliotecă, am adăugat un amfiteatru mare de 300 de locuri, spații de sport nu aveau și atunci a trebuit să mai facem o clădire alături, cu o sală de gimnastică, sală de forță, sală de fitness. O sală de sport omologată pentru meciuri, care se folosește în diverse campionate.

Varianta integrală a articolului este disponibilă doar pe bază de abonament

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Investitorii români se așteaptă la randamente pozitive în 2023

Creșterile de pe piețele bursiere de la începutul anului...

Se prelungește pogramul IMM INVEST PLUS până la data de 31.12.2023.

  Comisia Europeană a aprobat notificarea Ministerului Finanțelor cu privire...

Românii se pot distra cu bani puțini: Stand Up Paddle pe lacul Siriu

În noul context macroeconomic veniturile pentru vacanțe și experiențe...

Peste 50 de miliarde de euro investiții străine în sectoare ale economiei românești în 2022

Olanda, Germania și Austria, în topul investitorilor străini...