Autonom intră pe piața asigurărilor din România, alături de Hellas Direct, un jucător relevant de pe piața asigurărilor din Grecia

Date:

Autonom Protect, divizia de servicii pentru piața de asigurări a Grupului Autonom, a încheiat un parteneriat de distribuție cu Hellas Direct, un asigurator de prim rang din Grecia care și-a anunțat recent intrarea pe piața din România.

Hellas Direct este o companie de asigurări inovatoare, bazată pe tehnologie, care operează în Grecia și în Cipru. Aceasta urmează să intre pe piața din România în această toamnă, în primă fază, cu un produs de răspundere civilă auto, urmând a fi adăugate în scurt timp și alte asigurări opționale (Casco, Travel ș.a). Distribuția asigurărilor RCA va fi inițiată prin parteneriate cu agenți generali de asigurări (MGA), unul dintre acestea fiind, MGA Alpha Protect SRL. (vezi comunicat Hellas Direct)

MGA Alpha Protect S.R.L. este un joint venture între Grupul Autonom Protect și Grupul Hellas Direct, cu scopul de a asigura distribuția produselor de asigurare și de a crește calitatea serviciilor din această piață, în contextul falimentului City Insurance și a oportunităților existente în piața. 

„Credem că piața de asigurări din România este cu mult în urma piețelor dezvoltate – atât ca valoare și tipologie a asigurărilor cumpărate de către populație și companii, dar și ca nivel de satisfacție a clienților. Ca antreprenori, ne străduim să identificăm oportunități acolo unde vedem probleme rezolvabile. Astfel, ne dorim să ajutăm la dezvoltarea și maturizarea pieței, din mai multe unghiuri: servicii moderne, distribuție echitabilă, produse inovatoare și procese «client first». Alături de o echipă de specialiști cu expertiză vastă în asigurări și cu reputație solidă, credem că putem replica succesul pe care l-am avut în piața de mobilitate”, a declarat Dan Ștefan, co-fondator Autonom Group. 

Autonom Protect reprezintă divizia de servicii pentru piața de asigurări a Grupului Autonom,  care va oferi servicii de vânzare, emitere și gestionare de polițe de asigurare doar prin intermediul brokerilor de asigurare locali, precum și servicii de administrare a dosarelor de daună. 

MGA-ul își propune să furnizeze toate serviciile de asigurare necesare companiilor locale și internaționale și să aducă pe piața din România produse inovatoare. 

Autonom Protect va colabora pe partea de administrare și gestionare de daune cu partenerul său din Grupul Autonom:  Păvălascu Risk Consultants (PRC). 

PRC este membru al Rețelei internaționale Crawford, cel mai important actor din domeniul gestionării dosarelor de daune din România, cu o experiență de peste 17 ani și care acoperă toate liniile de activitate, pentru companii și persoane fizice, la nivel național. La nivelul activității lui Hellas Direct în România, PRC va gestiona toate daunele acestui asigurator în România. 

Echipa Autonom Protect este formată din specialiști cu experiență în toate tipurile de asigurări și profesioniști în domeniul administrării daunelor, cu un management experimentat asigurat prin Florin Berbeniță, CEO Autonom Protect, și Nicolae Avram, CSO Autonom Protect, specialiști cu peste 18 ani, respectiv 25 de ani de experiență în industria asigurărilor într-o companie de top din România – Allianz Țiriac.

În echipa extinsă a Autonom Protect se află și compania Alpha Software Providers, fondată de către Daniel Petcu, specialist cu o experiență de peste 15 ani în proiectarea, dezvoltarea și implementarea de sisteme IT integrate în industria de asigurări.

„Sunt onorat să fac parte din echipa Autonom Protect. Împreună cu partenerul Hellas ne dorim să contribuim semnificativ la dezvoltarea pieței de asigurări din România, prin produse de asigurare inovatoare, dezvoltate în jurul nevoilor clienților și printr-un standard ridicat al serviciilor oferite. Dorim să devenim în scurt timp un «etalon» de profesionalism în piața de asigurări”, a declarat Florin Berbeniță, CEO Autonom Protect. 

„Acesta este un moment grozav pentru Hellas Direct. Suntem convinși de faptul că avem cei mai buni parteneri pe teren din România și în persoana reasiguratorului nostru, Munich Re, iar cu sprijinul și know-how-ul lor credem că putem oferi o experiență extraordinară șoferilor români!”, a comentat Emilios Markou, director executiv și co-fondator Hellas Direct.

Piața asigurărilor din România 

În anul 2021, societățile de asigurare autorizate și reglementate de ASF au subscris prime brute în valoare de aproximativ 14,2 miliarde lei, în creștere cu circa 24% față de valoarea înregistrată în anul anterior. Piața asigurărilor din România rămâne orientată spre activitatea de asigurări generale, ce deține o pondere de 82% din totalul primelor brute subscrise de societățile de asigurare autorizate și reglementate de ASF.

Piața asigurărilor generale rămâne dominată de asigurările auto, astfel încât acestea, incluzând clasa A3 (Asigurări de mijloace de transport terestru, altele decât cele feroviare) și clasa A10 (Asigurări de răspundere civilă auto, inclusiv răspunderea transportatorului), reprezintă aproximativ 76% din totalul primelor brute subscrise pentru activitatea de asigurări generale și 62% din totalul primelor brute subscrise de societățile de asigurări în anul 2021.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Implicațiile legislației REIT în contextul pieței imobiliare din România

| de Laurențiu Stan, consultant financiar (foto)

Atenție la valoarea în vamă – noi ghiduri de simplificare emise de Comisia Europeană vin în sprijinul importatorilor

de Mihai Petre, Director, Global Trade, EY RomâniaCosmin Dincă,...

PwC Internal Audit Study: Îngrijorați  de riscurile tot mai mari, managerii vor ca auditul să acționeze mai rapid și din proprie inițiativă 

de Mircea Bozga, Partener PwC România Managementul companiilor își dorește...