Avansul comerțului cu amănuntul din România a continuat și în luna octombrie

Date:

Volumul comerțului cu amănuntul în România a urcat cu 12,6% în luna octombrie 2017, comparativ cu perioada similară din 2016, țara fiind lider în UE la acest capitol după ce a consemnat, pentru a treia lună consecutiv, cea mare creștere în ritm anual înregistrată de o țară membră a Uniunii Europene, arată datele publicate marți de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În octombrie, comerțul cu amănuntul a crescut cu 0,4% în zona euro și cu 0,9% în Uniunea Europeană. Comerțul cu amănuntul în UE 28 a fost influențat de faptul că vânzările de produse non-alimentare au crescut cu 1,5%, în timp ce vânzările de combustibili au crescut cu 0,8% iar cele de alimente, băuturi și tutun au urcat cu 0,1%. Cele mai mari creșteri au fost raportate în România (12,6%), Polonia (7,1%), Irlanda, Ungaria și Malta (6,3%), potrivit datelor Eurostat.

De asemenea, comerțul cu amănuntul în UE 28 a fost influențat de faptul că vânzările de alimente, băuturi și țigări au scăzut cu 0,9%, în timp ce vânzările de combustibili și de produse non-alimentare s-au redus cu 0,8%. Produsul intern brut a crescut cu 7%, în termeni reali, în perioada ianuarie — septembrie 2017, comparativ cu perioada similară a anului precedent, având o valoare de peste 696,7 miliarde lei, potrivit Agerpres.

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Sistem eficient de securitate cibernetică și protecție a vieții private

Compania Huawei evidențiază soluțiile de securitate end-to-end ca una...

Protocol între Camera de Comerţ si Industrie Bucureşti și Camera Auditorilor Financiari

Camera de Comerţ și Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB)...