Banca Comercială Româna (BCR) a aprobat primele dosare de finanțare, în cadrul programului StartUp Nation, primele firme sprijinite fiind cele de proiectare, producție, precum și servicii, potrivit unui comunicat al băncii.

„România are nevoie de oameni cu inițiativă, cu încredere în ei. Iar acești oameni trebuie sprijiniți pentru a-și putea pune ideile în practică. Vedem multe idei de afaceri care circulă, în prezent, în societate, dar fără un suport financiar, fără educație și expertiză, multe dintre ele nu vor putea trece de acest stadiu. Susținerea încrederii în spiritul de inițiativa este unul dintre obiectivele noastre cheie și există o satisfacție reală a tuturor oamenilor care reprezintă azi BCR, la momentul semnării fiecărui contract de sprijin financiar, mai presus de orice obiectiv de vânzări. Vom continua să facem tot ce este necesar pentru ca cei care aplică în programul StartUp Nation să simtă că ne au alături și se pot baza pe un partener de încredere, prompt, corect și solid la acest început de drum”, a declarat Lucian Mâțu, director executiv Produse și Segmente Micro.

De asemenea, BCR finanțează, prin programul StartUp Nation și TVA-ul, doar dacă acesta reprezintă o cheltuiala eligibilă în cadrul planului de afaceri.

În cazul acceptării și finanțării prin programul StartUp Nation, beneficiarii pot solicita BCR cele două produse special dezvoltate de banca în vederea susținerii afacerii: pachetul cont curent Start-Up Nation și pachetul credit StartUp Nation.