BCR eGO, primul serviciu de car sharing cu mașini electrice cu card bancar contactless

Date:

Banca Comercială Română pune pe roți strategia de dezvoltare a conceptelor de orașe inteligente și, implicit, a unor noi concepte de mobilitate urbană. Banca a introdus în toamnă BCR eGO, primul serviciu de car sharing 100% electric, oferit de o instituție financiară, în parteneriat cu BCR Leasing și Mojito. BCR susține, de asemenea, și Ape Rider, cel mai inovator sistem de bike sharing din România fără stații de parcare fizice, lansat în mai 2018 de Atelierele Pegas.
BCR eGO a pornit la drum cu 20 de automobile 100% electrice BMW i3 și oferă mașini care pot fi conduse de orice persoană fizică, deținătoare de cont și card Mastercard contactless de la BCR. Astfel, clienții BCR au la dispoziție autovehicule premium de ultimă generație printr-o aplicație dedicată, care permite localizarea și rezervarea autoturismelor, în timp ce cheia este înlocuită exclusiv de cardul bancar.
„BCR eGO poate fi descris prin trei cuvinte: simplu, verde, online. Dincolo de ele, se află felul în care ne propunem să contribuim la revoluționarea transportului urban din România, alături de toate proiectele de educație, infrastructură și tehnologie pe care le derulăm deja de ani de zile în beneficiul comunităților locale. Ca bancă ancorată puternic în realitățile cotidiene, am decis să ne implicăm și în mobilitatea clienților noștri și să oferim, în premieră, un altfel de model de servicii, unul eficient și mai ales prietenos cu mediul. eGO devine astfel parte integrantă amplului eco-sistem digital BCR, prin care punem la dispoziție servicii și produse digitale moderne consumatorilor din România”, a declarat Dana Demetrian, vicepreședinte Retail & Private Banking, BCR.
Flota inițială de 20 de autoturisme BMW i3, BCR eGO este disponibilă, într-o primă fază, în București. Însă acesta este doar primul pas. Pe parcurs, numărul mașinilor urmează să fie reglat în funcție de cererea clienților.
Totodată, chiar dacă vorbim despre mașini electrice și eco-friendly, flota auto BCR eGO nu îi dezamăgește nici pe cei mai pretențioși clienți. BMW i3 este un automobil electric care se remarcă printr-o serie de inovații absolute în industria de automobile, dintre care se distinge o arhitectură care combină un șasiu din aluminiu cu o structură a caroseriei din fibră de carbon. Cu o baterie de înaltă tensiune, automobilul poate fi încărcat la o stație publică DC (curent continuu) de 50 kW în doar 40 de minute la 80% din capacitatea totală, aceasta fiind suficientă pentru o autonomie de aproximativ 200 de kilometri în condiții normale de utilizare. Totodată, modelul BMW i3 este și puternic, acesta ajungând de la 0 la 100 de km/h în 7,3 secunde, datorită unui motor cu putere maximă 170 CP și cuplu maxim de 250 Nm.
Pentru a dispune de acest serviciu, clienții BCR trebuie să instaleze aplicația BCR eGo, disponibilă atât utilizatorilor de Android, cât și de iOS. Serviciul este conceput atât pentru clienții persoane fizice, cât și pentru companiile care doresc să ofere salariaților un serviciu modern de mobilitate urbană. În aplicația BCR eGO, utilizatorii vor putea localiza și rezerva mașina cea mai apropiată de locația în care se află. De asemenea, vor putea vedea care este gradul de încărcare al fiecărui autovehicul electric și, mai ales, unde pot găsi stațiile de încărcare.
Utilizatorii pot ridica și lăsa mașinile în orice punct al Bucureștiului, dar există totuși recomandarea de a fi parcate într-o zona predefinită (zona centrală și de nord a Bucureștiului). Clienții care vor lăsa mașinile conectate la una dintre stațiile de încărcare disponibile vor beneficia de bonusuri suplimentare. Planurile tarifare pentru utilizarea serviciului BCR eGO pot fi consultate prin aplicație; acestea vor varia în funcție de alegerea unor pachete predefinite (retail, corporate). Prețurile de utilizare ale serviciului BCR eGO, presupun un cost de pornire fix pe cursă de 10 lei, plus 0,4 lei/minut TVA inclus, fiind tarifate segmente de câte 30 de minute. Astfel, primul slot de 30 de minute va costa 24 de lei, iar următoarele sloturi de 30 de minute vor fi taxate cu câte 12 lei fiecare.

Cos bicicleta BCR

Ape Rider, cel mai inovator sistem de bike sharing din România

Atelierele Pegas au lansat, la începutul lunii mai, cel mai inovativ sistem de bike sharing din România, Ape Rider powered by Pegas, și unul dintre cele mai importante proiecte de mobilitate urbană susținute și de BCR. Ape Rider este un sistem de închiriere de biciclete prin aplicație mobilă și fără stații de parcare predefinite, urmând astfel trendul global de smart bike sharing.
Aplicația Ape Rider este disponibilă în acest moment în Google Play și App Store, iar utilizarea ei este extrem de intuitivă. După instalarea propriu-zisă, este nevoie de înregistrarea utilizatorului cu card bancar. Pentru moment, utilizatorii pot activa serviciul cu doar 1 leu, tarif promoțional, și primesc un voucher în aplicație, în valoare de 100 lei. În pasul următor, o hartă a bicicletelor disponibile și a parcărilor virtuale se încarcă pe telefon, așadar e foarte simplu să găsești bicicleta Ape Rider.
În acest moment, 2.000 de biciclete sunt disponibile prin sistemul propus de Ape Rider, în funcție de cerere urmând ca numărul acestora să fie suplimentat pentru București și apoi pentru restul țării. Cele 2.000 de biciclete sunt monitorizate prin GPS, ceea ce înseamnă că în orice moment știm unde se află fizic oricare dintre cele 2.000 de biciclete Ape Rider. De asemenea, toate bicicletele sunt dotate cu senzori de mișcare, principalul atribut al sistemului antifurt.

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

TikTok actualizează sistemul de evaluare a conturilor

TikTok este o platformă de divertisment susținută de creativitatea,...

Colliers: 2022, cel mai bun an din ultimii 15 pentru piața de investiții din România

Tranzacțiile au depășit 1,25 miliarde de euro, capitalul românesc...

Cum facem posibilă victoria Ucrainei

| de Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate și vicepreședinte al Comisiei Europene.

Studiu: Oamenii devin mai precauți atunci când fac cumpărături, iar achizițiile spontane devin din ce în ce mai rare

Starcom România lansează cea de-a noua ediție a compendiumului...