BCR susține programul Start-up Nation 2022

Date:

BCR susține programul Start-up Nation 2022 și oferă antreprenorilor un pachet complet pentru dezvoltarea inteligentă a unei afaceri.

Banca Comercială Română a semnat, la finele săptămânii trecute, cu Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, convenția de colaborare pentru implementarea ediției din anul 2022 a programului Start-up Nation.

BCR rămâne astfel implicată în mod direct în susținerea antreprenoriatului din România și a oamenilor cu inițiativă, care vor putea beneficia de o finanțare nerambursabilă de maximum 200.000 lei pentru dezvoltarea ideii lor de afaceri.

“Ne bucurăm că putem fi parte, din nou, din Start-up Nation, un program deja reper pentru antreprenorii aflați la început de drum. Parterneriatele sunt, cu adevărat, cheia pentru încurajarea și susținerea inițiativei private, aflată în continuare într-o efervescență admirabilă în România. Împreună cu soluțiile noastre digitale, așa cum este platforma George, care oferă acces la o gamă largă de servicii pentru un business inteligent începând cu deschiderea unui cont 100% online, până la instrumente de control al afacerii de la distanță , punem astfel la dispoziția antreprenorilor un pachet complet, ce poate stimula demararea și dezvoltarea unei afaceri de succes”, a declarat Dana Dima, vicepreședinte Retail & Private Banking, BCR.

Prin programul Start-up Nation, antreprenorii pot obține de la BCR două tipuri de credite:

 • Creditul de prefinanțare Start-up Nation, care poate acoperi 100% din valoarea asistenței financiare nerambursabile obținută prin program și care îi poate ajuta să înceapă afacerea până la încasarea efectivă a grantului;
 • Creditul pentru co-finanțarea proiectelor selectate în cadrul Start-up Nation, într-un procent de maximum 100% din valoarea asumată a co-finanțării. Contribuția proprie aferentă proiectului va fi de minimum 10%.

Ambele tipuri de credite pot fi acordate în următoarele condiții:

 • Dobândă: ROBOR 6M + maximum 2,5%/an;
 • Total comisioane credit: cel mult 2,5% din valoarea creditului;
 • Garanții: fonduri de garantare și, în completare, garantare cu bunurile achiziționate în cadrul programului, ipotecă mobiliară asupra conturilor curente deschise la BCR, fidejusiune etc;
 • ZERO costuri verificare certificare cheltuieli în teren.
 • Perioada de analiză și soluționare a creditului-punte: maximum 20 zile lucrătoare de la depunerea documentației complete de solicitare a creditului.

De asemenea, antreprenorii pot beneficia de pachetul cont curent BCR Start-up Nation, cu următoarele avantaje:

 • ZERO lei la deschiderea și administrarea lunară a contului;
 • ZERO lei pentru administrarea cardului de debit;
 • ZERO lei pentru administrarea serviciului de Internet Banking;
 • ZERO lei pentru tranzacțiile efectuate prin Internet Banking – se vor plăti doar comisioanele TransFond / BNR;
 • ZERO lei pentru încasările prin ordine de plată în sistem intrabancar și interbancar;
 • 23% reducere la Pachetul de semnătură electronică.

În plus, pentru că BCR susține educația antreprenorială, banca oferă un ghid actualizat pentru aplicanții la Start-up Nation 2022, care poate fi folosit de orice antreprenor în demersul de obținere a unui grant. 

Ghidul și informațiile complete despre program sunt disponibile aici: www.bcr.ro/ro/business/fonduri-nerambursabile/startup-nation-2022. Întrebări pot fi adresate și pe adresa fonduri.europene@bcr.ro.

 

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Pădurea de Miere Nestlé, extinsă printr-o campanie națională cu premii 

NESCAFÉ® anunță că „premiază în această toamnă consumatorii printr-o...

Ziua internaţională de conştientizare a risipei alimentare!

În momentul în care merg la supermarket, mulți dintre...

ING – numărul clienților, creditarea și economisirea, în creștere pe semestrul întâi 2023

ING Bank România anunță că pe semestrul întâi din...