Bitcoin își menține poziția

Date:

Bitcoin pare să se mențină după încă o săptămână petrecută în mare peste pragul de de 60.000 de dolari. După ce s-a repliat rapid de la maximul său istoric din 21 octombrie, a deschis săptămâna trecută la 60.855 de dolari și a închis ușor mai sus, la 61.356 de dolari. BTC a atins un vârf de 63.620 de dolari luni seara și și-a revenit apoi rapid după o scadere pana la un minim de 58.311 dolari la mijlocul săptămânii. 

Rezultatul a fost o creștere lunară pentru BTC de peste 40% în octombrie.

Mergând pe urmele sale, Ethereum a atins propriul său maxim istoric în această săptămână. După ce s-a tranzacționat până la 3.919 dolari joi dimineață, a sărit la un maxim de peste 4.444 dolari vineri după-amiază, depășind cu puțin recordul anterior din luna mai a acestui an. 

În weekend, ETH a coborât din nou sub nivelul de 4.300 de dolari, dar a încheiat totuși săptămâna cu o creștere de 5,3% și luna cu 43,2%. Un mod bun de a începe luna noiembrie. 


Gigantul de jocuri video Ubisoft intră pe piața cripto

Ubisoft, gigantul din industria de gaming, a anunțat că analizează posibilitatea de a încorpora tehnologia blockchain în activitatea sa.

În prezentarea rezultatelor sale din al treilea trimestru raportate joi (29 octombrie), compania a anunțat că „explorează” tehnologia blockchain. Mișcarea deschide posibilitatea ca dezvoltatorul să înceapă în curând să realizeze așa-numitele jocuri „play-to-earn”, în care jucătorii sunt recompensați cu active digitale pentru timpul petrecut jucând.

Industria de gaming a cochetat din ce în ce mai mult cu tehnologia blockchain, însă nu toți participanții sunt încă convinși, dezvoltatorul Valve interzicând recent tot ceea ce are legătură cu tehnologia blockchain pe platforma sa Steam.


Mastercard oferă companiilor acces la criptoactive

Compania de plăți Mastercard a declarat că intenționează să deschidă „în curând” rețeaua sa pentru tranzacțiile în criptoactive pentru companii.

Mastercard intra într-un parteneriat cu Bakkt, un furnizor de servicii de custodie, specializat în criptoactive. Această mișcare înseamnă că mii de companii și milioane de deținători de carduri Mastercard ar putea avea în curând acces direct la infrastructura de plăți cripto.

Compania va permite deținătorilor de carduri de credit și debit să efectueze plăți în criptoactive și va permite ca sistemele de recompensă și de fidelizare cripto să funcționeze în rețeaua sa. Acest lucru ar putea face ca recompensele oferite de firme cum ar fi companiile aeriene, să fie convertite în criptomonede de către beneficiar. 

Potrivit companiei, există peste 2,8 miliarde de utilizatori de carduri Mastercard în întreaga lume, ceea ce reprezintă un potențial de extindere fără precedent a disponibilității criptoactivelor la punctul de cumpărare.


Portofelul creatorului Bitcoin s-a activat

A fost activat un portofel Bitcoin asociat cu Satoshi Nakamoto, pseudonimul creatorului celei mai mari criptomonede din lume.

Portofelul, care a stat inactiv din 17 mai 2010, conține 50 BTC, potrivit Independent

Nu este prima dată când un portofel asociat cu misteriosul creator al Bitcoin a fost activat. În septembrie, a fost activat un portofel mai mare, cu 616 BTC, legat de Nakamoto.

Deși este imposibil de stabilit identitatea deținătorului, conținutul portofelului poate fi urmărit prin intermediul blockchain, deoarece aceste informații sunt transmise în mod transparent.

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Energy Policy Group și WWF-România anunță lansarea oficială a proiectului RENewLand

Energy Policy Group (EPG) și WWF-România (Fondul Mondial pentru...

Locuri de muncă vacante

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ilfov anunță...