Bitcoin a continuat sa scadă după ce a atins un nou maxim istoric săptămâna trecuta, tranzacționându-se la un minim de 55.911 dolari vineri după patru zile consecutive de scăderi. BTC s-a mai stabilizat în weekend, încheind duminica la 58.685 dolari înainte de a cădea din nou spre nivelul de 57.000 dolari in aceasta dimineață. 

In mod similar, Ethereum a deschis săptămâna trecut aproape de 4.630 dolari înainte de a scădea în zilele care au urmat. Însă ETH a reînceput sa crească din nou mai devreme decât Bitcoin, atingând 3.974 dolari joi seara, și s-a recuperat mai repede, terminând duminica la nivelul de 4.266 dolari. Astăzi dimineață, a scăzut din nou spre nivelul de 4.130 dolari. 

Ce a cauzat scăderea Bitcoin?

Bitcoin și un număr de alte criptoactive au scăzut rapid săptămâna trecută, influențate de mai mulți factori.

În primul rând, upgrade-ul Taproot la blockchain-ul Bitcoin a creat incertitudine în comunitatea investitorilor. Considerată ca cea mai importantă actualizare a rețelei din ultimii patru ani, Taproot a fost proiectată sa eficientizeze tranzacțiile criptoactivului, făcându-le mai rapide și mai ieftine. Upgrade-urile de acest fel pot cauza incertitudine pe termen scurt, pentru că investitorii vor sa vadă ce se va întâmpla cu rețeaua.

De asemenea, prețurile ar putea fi afectate și de noua legislație propusă în SUA privind infrastructura. Legislația promovată de președintele Joe Biden ar impune reguli mai stricte pentru companii privind raportarea și tranzacționarea criptoactivelor, iar aceasta a dus la și mai multă incertitudine în rândul investitorilor. 

În cele din urma, dat fiind că Bitcoin și alte criptoactive și-au atins recent noi maxime istorice, era de așteptat sa vedem și ceva retrageri de profituri din partea investitorilor, care se transpun în slăbiciuni ale prețurilor. Atât BTC cat și ETH au avut o evoluție puternica per ansamblu, iar urcușurile și scăderile pieței sunt parte a poveștii lor.

DISTRIBUIȚI
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.