Bitcoin a scăzut săptămâna trecută, pe măsură ce temerile legate de creșterea ratelor dobânzilor și de sfârșitul relaxării cantitative au afectat piețele. 

Cel mai important criptoactiv din lume a început săptămâna trecută la peste 45.000 de dolari, dar a scăzut pe parcursul săptămânii și se tranzacționează acum sub 42.000 de dolari. Între timp, Ether a urmat o traiectorie similară, tranzacționându-se pentru scurt timp la peste 3.500 de dolari, iar în prezent cu mult sub 3.200 de dolari. 

Evoluțiile în scădere evidențiază ceea ce a apărut ca o tendință semnificativă în 2022 – criptoactivele nu par imune la un mediu în care ratele dobânzilor se majorează. Mișcându-se într-un ritm similar cu cel al piețelor bursiere tradiționale, cum ar fi NASDAQ100, criptoactivele par să sufere într-un mediu de creștere a dobânzilor. 

Bitcoin se află încă în jumătatea superioară a intervalului în care a fost tranzacționat în 2022, ceea ce înseamnă că, dacă își poate menține nivelul de peste 40.000 de dolari, atunci încrederea ar putea reveni pe piață. Ceea ce este clar este că efervescența din ultimele săptămâni a dus la supra-cumpărare, iar acum suferă consecințele acestui lucru. 

La conferința Bitcoin 2022, care a avut loc săptămâna trecută la Miami, s-au făcut o mulțime de declarații cu privire la criptoactiv și la domeniu în general, dar, spre deosebire de anii trecuți, nimic serios nu pare să fi impulsionat prețul de data aceasta. 

DISTRIBUIȚI
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.