Bitcoin și Ethereum își continuă declinul înainte de Crăciun

Date:

Declinul bitcoin și ethereum a continuat săptămâna trecută, ambele criptoactive tranzacționându-se în aceasta perioada de dinainte de Craciun în scădere față de nivelurile lor de preț recente.

Bitcoin s-a confruntat cu o săptămână volatilă de tranzacționare, dar a rămas ferm sub nivelul de 50.000 de dolari. După o scurtă revenire la peste 49.000 de dolari miercuri, criptoactivul a continuat pe o traiectorie descendentă și se tranzacționează acum în jurul valorii de 46.000 de dolari.

Între timp, ETH a avut o traiectorie similară, prăbușindu-se la un moment dat în cursul zilei de miercuri până aproape de 3.600 de dolari, înainte de a-și reveni la peste 4.000 de dolari. Totuși, în prezent, criptoactivul este din nou în scădere, tranzacționându-se în jurul valorii de 3.800 de dolari.


Fondatorul TRON se retrage

Justin Sun, fondatorul TRON, a anunțat că își părăsește proiectul pentru a deveni ambasador al Organizației Mondiale a Comerțului (OMC) în Grenada. 

Sun spune că pleacă pentru a contribui la promovarea proiectelor cripto și la conștientizarea tehnologiei blockchain în America Latină.

Odată cu plecarea fondatorului, rețeaua TRON rămâne „esențialmente descentralizată”, spune el. Nodurile asociate cu Sun au fost retrase.

Tokenul, TRX, și proiectul blockchain, oferă un protocol descentralizat cu sursă deschisă pentru industria de divertisment. Tokenul poate fi folosit pentru a plăti pentru conținut pe platforma sa descentralizată, care își propune să concureze cu YouTube și iTunes pentru distribuirea de conținut. 


Investitorii în criptoactive se lansează în fotbalul englezesc

Un consorțiu de investitori cripto s-a oferit să cumpere Bradford FC, în timp ce cunoscutul investitor în bitcoin Peter McCormack a cumpărat un club de fotbal dintr-o ligă inferioară, Bedford FC.

Consorțiul, denumit WAGMI United, intenționează să cumpere clubul Bradford FC din League One, a confirmat președintele clubului, Stefan Rupp. Planurile de cumpărare a clubului de către WAGMI au ieșit la iveală într-un interviu acordat Washington Post. 

Investitorii doresc să construiască NFT-uri în miezul cripto USP al clubului, folosind tehnologia pentru a oferi oportunități unice investitorilor și suporterilor clubului. 

În ceea ce privește Bedford FC, McCormack a declarat într-un lung fir de discuții pe Twitter că intenționează să transforme clubul într-unul care să concureze în Premier League folosind „bitcoin ca nucleu”, transformâdu-l un „club bitcoin”. 

În discuția sa, McCormack a afirmat că a antamat deja sponsorizări pentru club și a spus că investițiile de capital prin intermediul criptomonedelor ar putea ajuta clubul să promoveze în ligile superioare.

Bedford FC joacă în prezent în South Midlands League League Division 1, cu aproximativ 10 divizii sub Premier League. 


Tesla va accepta Dogecoin

Elon Musk a anunțat că Tesla va accepta dogecoin pentru plata anumitor produse.

Ca de obicei, acesta fiind adesea modul de operare al excentricului miliardar, Musk a anunțat într-un tweet: „Tesla va face ca anumite produse comerciale să poată fi cumpărate cu Doge & să vedem cum merge”.

Prețul Dogecoin a explodat în urma tweet-ului, urcând la peste 0,20 dolari. Dar informațiile cu privire la oferta reală sunt încă limitate. Tesla vinde o gamă de mărfuri care pot costa între 50 și 1.500 de dolari. La momentul redactării acestui articol, dogecoin se tranzacționa în jurul valorii de 0,16 dolari.

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Influencerii înlocuiesc familia și prietenii ca sursă de informare pentru investitori 

În fiecare zi, investitorii individuali caută informații despre diferitele...

Calm pe piața cripto după halvingul Bitcoin

Mișcările de pe piața cripto au fost destul de...

Finanțarea companiilor

| de Laurențiu Stan, consultant financiar (foto)