Bitcoin și ethereum își continuă revenirea

Date:

Revenirea prețurilor bitcoin și ethereum a continuat săptămâna trecută, ambele criptoactive fiind pe un trend de creștere vara aceasta.

Începând cu 21 iulie, bitcoin a cunoscut o răsturnare de situație uimitoare, urcând de la un minim al anului 2021, situat în jurul valorii de 29.600 de dolari, pentru a se tranzacționa acum în intervalul de 43.400 de dolari – o creștere de aproximativ 47% în trei săptămâni. Duminică, cel mai mare criptoactiv din lume a atins pentru scurt timp peste 45.200 de dolari, marcând cel mai înalt prag de la jumătatea lunii mai.

De asemenea, ethereum este în plină ascensiune, depășind 3.000 de dolari în weekend, înainte de a se tranzacționa în această dimineață cu puțin peste 2.900 de dolari. Criptomoneda a cunoscut o revenire la fel de uimitoare, crescând de la minimul său din 2021, de 1.776 de dolari în 21 iulie – o revenire de 64% în doar trei săptămâni.

Prețul acțiunilor Ethereum a explodat în weekend pe fondul hard fork-ului de la Londra.


A început hard fork-ul ethereum

Hard fork-ul londonez al ethereum a avut loc în sfârșit joi, iar creatorul cripto-monedei, Vitalik Buterin, a apreciat acest moment ca fiind un pas înainte pentru a face ethereum mai eficient din punct de vedere energetic.

Hard fork-ul este cea mai mare actualizare a rețelei ethereum din 2015 și are implicații semnificative pentru costul comisioanelor pe blockchain – așa-numitele comisioane „de gaz”.

Dar, potrivit fondatorului, Buterin, schimbarea are implicații pentru eficiența energetică a ETH. Vorbind pentru Bloomberg News în Singapore, Buterin a declarat că EIP-1559 ar putea reduce emisiile cauzate de rețea cu 99%.

Criptomonedele precum ETH și bitcoin au fost criticate în ultima vreme pentru consumul ridicat de energie. Directorul executiv al Tesla, Elon Musk, a declanșat o vânzare majoră în luna mai cu comentarii sale privind emisiile ridicate ale procesului de minerit al bitcoin.

Biden susține legile stricte de raportare
a taxelor pe venituri din criptoactive

Comercianții de criptomonede din SUA ar putea fi supuși în curând unor reguli mai stricte privind raportarea veniturilor, după ce administrația lui Joe Biden a susținut un amendament cheie la un proiect de lege.

În timp ce proiectul de lege privind infrastructura urma să fie votat în weekend, nu s-a decis încă nimic privind amendamentul care ar avea ramificații semnificative pentru industria cripto din SUA.

Așa-numitul amendament Portman ar stabili noi criterii stricte pentru scutirea de la raportarea fiscală a câștigurilor din criptoactrive, penalizând efectiv protocoalele proof-of-stake (PoS) în favoarea celor proof-of-work (PoW).

Amendamentul, deși nu a fost încă adoptat, ar putea avea implicații semnificative pentru rețelele PoS și ar putea stabili bariere de conformare la raportarea fiscală care ar putea fi, fără îndoială, insurmontabile pentru multe firme ce operează în spațiul DeFi. Obligațiile de a furniza raportări fiscale ar fi în esență imposibile în cadrul schimburilor descentralizate, unde clienții sunt în esență neidentificabili.

De asemenea, pare să favorizeze criptoactivele precum bitcoin, care depind de PoW și care, în conformitate cu amendamentul, ar fi scutite de astfel de raportări. Un alt amendament care se opune primului propune ca minerii și dezvoltatorii de criptomonede să nu fie considerați brokeri și, prin urmare, să nu fie astfel obligați să se conformeze la raportarea fiscală.

Amendamentul nu a fost încă votat, dar susținerea din partea Casei Albe va face ca acesta să fie greu de respins și ar putea avea implicații enorme pentru dezvoltarea criptoactivelor în SUA. 


Venezuela va lansa bolivarul digital

Națiunea sud-americană aflată în dificultate va lansa în octombrie o monedă digitală a băncii centrale (CBDC) pentru a combate inflația galopantă și pentru a încerca să îmbunătățească accesul la servicii financiare pentru cetățenii obișnuiți.

Țara este deja binecunoscută în cercurile cripto, după ce în februarie 2018 și-a lansat propria criptomonedă, petro, a cărei valoare se presupune că este susținută de rezervele masive de petrol și minerale ale țării. Cu toate acestea, petro este privit pe scară largă ca un eșec. Noul bolivar digital este însă un proiect mai simplu, întrucât este o versiune digitală a monedei existente și este ancorat în valoare la aceasta.

Venezuela este exemplul modern al inflației galopante – o problemă despre care mulți din industria criptoactivelor consideră că poate fi rezolvată prin crearea unor monede digitale stabile. Nu mai departe de vineri, țara a anunțat că taie șase zerouri din moneda sa fiduciară pentru a stopa hiperinflația galopantă.

Cu toate acestea, simpla tăiere a zerourilor dintr-o monedă nu face nimic pentru a rezolva problema. Încrederea în moneda susținută de guvern este extrem de scăzută, mulți alegând să efectueze în schimb tranzacții în dolari americani.


Atenționare privind exonerarea de răspundere

Această comunicare este doar în scopuri de informare și educație și nu trebuie luată drept sfat pentru investiții sau recomandare personală, ofertă sau solicitare de a cumpăra sau vinde orice instrumente financiare. Acest material a fost pregătit fără a ține cont de vreun obiectiv de investiții anume al destinatarului sau de situația sa financiară și nu a fost pregătit în conformitate cu cerințele legale și de reglementare pentru promovarea cercetărilor independente. Orice referință la performanțele trecute sau viitoare ale unui instrument financiar, indice sau produs de investiții complex nu sunt și nu trebuie considerate a fi un indicator sigur pentru rezultate viitoare. eToro nu își asumă nicio răspundere că informațiile incluse în acest raport sunt în totalitate corecte și complete.

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY: programele de transformare au șanse de reușită de 12 ori mai mari prin concentrarea pe factorul uman 

96% dintre programele de transformare ajung în puncte de...

România, cea mai accesibilă țară est-europeană pentru imobiliare

România are cele mai accesibile prețuri la locuințe din...

ANALIZĂ XTB: Pandemia s-a încheiat, dar munca de acasă a rămas. Cum s-a transformat piața și care sunt companiile care profită?

Adevăratul impuls pentru piața software-ului pentru videoconferințe s-a dovedit...