Criptoactivele au început să-și revină încet încet în ultima săptămână, atât Bitcoin, cât și ethereum recuperând treptat terenul pierdut în urma scăderilor bruște din săptămânile anterioare.

Bitcoin a început săptămâna tranzacționându-se la peste 35.000 de dolari, dar a scăzut luni la aproape 33.000 de dolari. Cu toate acestea, de la acel prag minim, criptoactivul a început să se redreseze, cu o creștere majoră de peste 37.000 de dolari la sfârșitul tranzacțiilor de luni, atingând un prag de peste 38.000 de dolari marți. De atunci, BTC și-a menținut valoarea în intervalul 37-38.000 de dolari.

Între timp, Ethereum a avut un parcurs mai volatil de-a lungul săptămânii, atingând luni minime de sub 2.200 de dolari, înainte de a urca miercuri la peste 2.600 de dolari. Criptoactivul s-a stabilizat acum, tranzacționandu-se într-un interval cuprins între 2.500 și 2.600 de dolari.

Un mare finanțator de criptoactive începe să accepte garanții NFT

Compania Genesis a declarat că intenționează să accepte token-uri ne-fungibile (NFT) ca garanție pentru împrumuturi și tranzacții derivate.

Genesis este una dintre cele mai importante platforme instituționale de investiții cripto. Firma spune că deține deja unele NFT-uri ca garanții de la clienți.

Șeful firmei de tranzacționare a instrumentelor derivate de pe platformă a declarat că va adopta o abordare „foarte conservatoare” în ceea ce privește utilizarea tehnologiei ca garanții pentru împrumuturi.

Utilizarea de către marile firme financiare a garanțiilor colaterale ca protecție împotriva eșecului împrumuturilor nu este neobișnuită, dar introducerea utilizării NFT reprezintă un pas important spre validarea sectorului, a cărui creștere a explodat în ultimul an.

Genesis a emis împrumuturi în valoare de 50 de miliarde de dolari în ultimele trei luni ale anului 2021, ceea ce demonstrează potențialul enorm al NFT-urilor ca garanție.

Un politician belgian își va lua salariul în bitcoin

Deputatul belgian Christophe De Beukelaer a declarat că își va converti salariul în fiecare lună în bitcoin.

Parlamentarul va folosi platforma Bit4You pentru a-și converti salariul de 5.500 de euro în BTC. De Beukelaer a declarat că urmează exemplul primarului din New York în decizia sa de a-și plasa salariul în criptomonedă. Politicianul spune că speră că această mișcare va contribui la promovarea Bruxelles-ului și a Belgiei ca centru european pentru criptoactive.

De Beukelaer este primul politician european care declară că vrea să își câștige salariul în criptoactive, urmand exemplul primarului din New York, Eric Adams, și al primarului din Miami, Francis X. Suarez.

De Beukelaer a comentat într-o postare pe blogul său: „Sunt primul din Europa, dar nu din lume, care dorește să pună în lumina reflectoarelor criptoactivele cu o astfel de abordare”. 

DISTRIBUIȚI
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.