Bitcoin și ethereum scad după o săptămână în care au revenit la maximele anterioare

Date:

Atât Bitcoin, cât și ethereum au suferit o scădere în weekend, după o săptămână în care au revenit la maximele anterioare.

BTC a început săptămâna sub 45.000 de dolari, după prăbușirea fulgerătoare din săptămâna precedentă. După ce a crescut pe parcursul săptămânii până aproape de nivelul de 49.000 de dolari, prețul s-a prăbușit din nou duminică, scăzând și tranzacționându-se acum în jurul valorii de 45.500 de dolari.

De asemenea, ETH a început săptămâna tranzacționându-se în jurul valorii de 3.200 de dolari, înainte de a crește joi până la un maxim de 3.652 de dolari. Totuși, ethereum a început să scadă începând de joi, tranzacționându-se acum sub 3.200 de dolari – o scădere de 13%. 


Jumătate dintre investitorii instituționali dețin bitcoin

Mai mult de jumătate dintre investitorii instituționali (52%) dețin în prezent bitcoin sau alte criptoactive, conform unui studiu important realizat de Fidelity Digital Assets.

Administratorul de active a publicat studiul său anual privind activele digitale ale investitorilor instituționali, care a constatat că evenimentele din ultimul an au fost un motor important în adoptarea cripto în rândul investitorilor instituționali.

Rezultatele demonstrează apetitul investitorilor pentru introducerea criptomonedelor în portofolii, aproximativ 80% dintre investitorii asiatici și 75% dintre investitorii europeni declarând că au planuri de a cumpăra criptomonede. 70% dintre investitorii asiatici dețin deja o anumită formă de criptoactive. 

Un procent impresionant de 84% dintre investitorii europeni și americani și-au exprimat interesul de a achiziționa produse de investiții instituționale care să conțină criptoactive.


1 miliard de dolari de ETH a fost deja ars

Peste 300.000 de tokens ETH au fost arse de când rețeaua Ethereum Network a finalizat actualizarea de la Londra, pe 5 august.

În cadrul așa-numitei propuneri de îmbunătățire a Ethereum – 1559 (EIP-1559), de la implementarea actualizării, au fost arse sume de ETH în valoare de aproximativ 1 miliard de dolari. 

ETH sunt arse ca parte a EIP-1559, pentru a crea un mediu deflaționist pentru criptomonedă. Cu fiecare tranzacție în rețea, o cantitate de ETH este acum arsă în loc să se dea acest comision minerilor. 

Odată cu ardererile de ETH, va crește raritatea token-ului și, teoretic, vor crește prețurile pentru criptoactiv.

Fondul de investiții Brevan Howard lansează
o divizie pentru criptoactive

Fondul Brevan Howard a lansat o divizie cripto care se concentrează pe acest sector. 


Fondul european de hedging este unul dintre cele mai mari din lume, dar nu este un nume foarte cunoscut. Noua unitate, denumită BH Digital, va cerceta și va gestiona activele digitale și alte criptoactive.

Anunțul este cel mai recent dintr-un lung șir de mari instituții de investiții globale care anunță o participație în sectorul criptoactivelor, Goldman Sachs, JPMorgan, BNY Mellon și alții analizând investiții în această clasă de active. 

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

OMNIASIG a plătit daune în baza polițelor de sănătate aproximativ  47 milioane de lei în 2023

OMNIASIG Vienna Insurance Group a plătit pentru cele aproximativ...

EY România a asistat Hidroelectrica în achiziția unor linii de business ale UCM Reșita

EY România a asistat Hidroelectrica, cel mai mare producător...